Narezek!

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Obstaja kaka "norma", kako določit količino klobas, sira in ostalega na osebo? NImam niti približno občutka kolko nabavit za 11 ljudi
rolleyes-1.gif
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Odvisno kaksni jedci so...ko jaz pripravljam narezke, racunam 10-15g salam / sirov na osebo

Potem pa vzames po 15 dag raznovrstnih salam, 3-4 razlicne vrste sirov, malo francoske, tatarca, kisle kumare, feferoni, cebulice
 

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
0
16
najboljše ti naredijo v Šparu! Rečeš za koliko oseb rabiš in ti naredijo...ni bistvene razlike v ceni, pa še super aranžirajo!
Se ne rabiš zajebavat s tem!
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik westie pravi:
ko jaz pripravljam narezke, racunam 10-15g salam / sirov na osebo

Mislil si verjetno napisat 10-15dag ne? Če je to skupna količina torej meso+sir se mi zdi zelo malo že za povprečnega jedca kaj šele če nas spustiš zraven
smile-1.gif
 

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Narezki so mišljeni tko malo za piknit, tko da je 15 dag po osebi dovolj. Je pa ponavadi tako, da sira pa zelenjave hitr zmanjka, mesnine pa vedno ostanejo, tko da če že se da sira mal več pa še kakšne orehe, kumarce in olive. :=)
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz ne vem kako imate to vi v vaših LJ koncih, mi ko gremo gor na kmečkega žremo in pijemo
smile-1.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Se ne spomnim kdaj so še kakšne mesnine pri narezku ostale. To ma Bitch kakšne vegeterijance okoli sebe.
smile-1.gif
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Men tudi ni jasno.

Pri nas je 15 dek mesnin brez sira glih za zobe namazat.
 

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Če dobiš domačo zasko gre saj pri meni prva. Drugače pa dam takole 15 dkg mesnin, 10 dkg sira po glavi + 3 glave rezerve.
Pa za kakšne vegije je treba tud mislt. Jaz ponavadi dam še kakšne minjone, piškote kot sladico
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ok še jaz povem svojo verzijo ki mi je najboljša pri narezku... Itak domača pašteta, prvo, drugo pa so potem razni namazi z domače skute (zraven so mlete bučnice ter bučno olje, pri drugem je mogoče notri malo česna in paprike itd..), zaseka (sicer je sam nekako ne jem), potem je fino tut če je kak poseben sir (da ni ravno tista industrija s Tuša), svojčas so imeli na enem kmečkem kamor hodimo celo domač sir (vrhunski). Potem seveda zelenjava (paprika, čebula, redkev, paradižnik) + mesna priloga. Mi smo sicer kar jedci in dobimo res takšne porcije ponavadi da na koncu vedno ostane tudi meso tako da tista po 15dag je malo tako... prej 25-30 na osebo
smile-1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa še glavno pri narezku... dober domač kruh, po možnosti se rahlo topel, ravno iz krušne peči! Mmmmm