Naredil sem neumnost...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Mam prenosnik z Visto...ampak ker niso bile narejene particije, sem si jih želel narediti z partition managerjem za visto...do tu vse lepo in prav, program začne delat particije in se dve ure ne premakne z 30%....naka r "[censored]" stisnem "ctrl...alt and..." ter vse skupaj sesujem....viste ne dobim gor, ker zahteva Recovery cd....ki ga seveda nimam.....hočem naložit XP....pa mi javi da v compu ni nobenega diska.....nič....nada....

Kaj pa sedaj...???
Prosim za pomoč??

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Mam prenosnik z Visto...ampak ker niso bile narejene particije, sem si jih želel narediti z partition managerjem za visto...do tu vse lepo in prav, program začne delat particije in se dve ure ne premakne z 30%....naka r "[censored]" stisnem "ctrl...alt and..." ter vse skupaj sesujem....viste ne dobim gor, ker zahteva Recovery cd....ki ga seveda nimam.....hočem naložit XP....pa mi javi da v compu ni nobenega diska.....nič....nada....

Kaj pa sedaj...???
Odvisno kaj bi rad. Instaliral XP ?
VIsto ?
Nekaj tretjega ?

Razen tega, kako to misliš, da imaš Visto, ni pa particij ? Imaš Visto na CD-ju ?

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
ne...na prenosniku je bila naložena Vista in na disku ki je velik 250GB je bilA SAMO ENA PARTICIJA "C"..ampak tako kot sedaj na XP sem hotel imeti 2 particiji CinD...in sem pač uporabil partition manager in zgodilo se je opisano...
O.K....Visto imam tudi na CD ko vstavim cd za boot mi napiše da naj vstavim recovery CD ki ga nimam iz CD ja pa mi noče brat....OK, nato vstavim CD z winsi XP ga zalaufa pride do zaslona kjer napiše če želim instalirati Windovs XP...stisnem enter, nato pa mi zaslon javi da ni diska oz da ni bil najden noben disk...Želim instalirat Visto....pa tudi XP če ne bo šlo drugače...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Prenosnik je relativno nov ? Potem prosi proizvajalca za recovery CD.

PS: Pred tem velja tudi navodila prebrat.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
hja....lahko bi se reklo da bi našel, ampak glede na naslov bi jo preskočil

sicer sem naredil opisano pa ni pomagalo nič....kje pa najdem SATA kontroler...nimam pojma...v biosu nisem našel nič...tam mi ponuja samo disk test...to pa je tudi vse...traja 145 minut...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Malo bi pomagalo, če bi povedal za kaki prenosnik gre.

Tista opcija pa je nekje pri Devices/SATA Adapter/mode/....

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
NA njihovi spletni strani so drajverji, samo boš moral z nLite narediti custom inštalacijski cd/dvd. Druga varianta je, da v biosu izklopiš sata delovanje diska na normalno, pa inštaliraš, pa drajverje za sata gor s spleta, pa v biosu nazaj na sata dat disk.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
No, nekako sem uredil
cheer.gif
z Nlite programom in dodanimi driverji, sedaj me pa zanima kako naj dam spet Visto gor, ker ko not ruknem CD se ne naredi nič, poleg tega mi je od prej požrlo 20GB ki jih sedaj ni...prej 250 sedaj 230 GB ( sumim da je to še od Viste in Partition managerja)(230 je skupaj z XPji (ena particija je 30GB za OS druga pa 200 GB - kje pa je ostalih 20GB-ne vem)
Format C....kako se naj tega lotim
confused-1.gif
)...poleg tega me pa zanima še ena zelo pomembna stvar...
ali XP ji prikažejo več kot 3GB rama ali isto tako kot Vista ne....
Namreč prenosnik je kupljen kot prenosnik z 4GB rama, ampak videl sem jih tako v Visti kot sedaj v XP-jih samo 3GB.
confused-1.gif

Mal sem zabluzu, pa ne namenoma...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hec v "prikazu" rama je v 32bitnem operacijskem sistemu. Če želiš videt vsega, daj gor ali 64bitno visto, ali 64bitne XPje.

Ta prostor lahko da je šel v pagefile, system restore,...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Za Visto si nabavi boot DVD, pa ne bo težav z instalacijo. Vista SP1 pokaže ves RAM, ki je v sistemu.

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ok..razumem in kako bom prišel do njega...
XP lahko sedaj normalno vržem dol...a ne?
Kako pa jih najlažje, ker baje z Visto povozit ni najbolj fajn....
Kakšen je že ukaz za format C.....oz naj nekdo opie najboljši in najhitrejši način za sesut XP in pridbit nazaj prostor ki ga ni....

Sorry sem pač bolj neuk teh stvari..

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Med instalacijo Viste pokaže okence s particijami. Tam neželene označiš in klikneš "Briši".

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ce mas DVD z Visto zafuki v tlackosuk in ne kompliciraj
grin1.gif
V Bios-u spremeni da ti najprej zalaufa CD in bos v instalacijskem postopku sformatiral disk, ga razdelil na zeljene particije in si na novo posnel Visto. XP-je ne nalagaj, ker se ne dobi driverjev ali pa zelo tezko. Driverje za visto dobis na uradni spletni strani od HP-ja. Vpises tocni model in prebers kaj ti rabis za svoj prenostnik.