"Napitnina" in DURS

sad

Guru
24. avg 2007
21.175
9.813
113
Da se malo navežem na tale članek:
http://www.dnevnik.si/magazin/kulinarika/novice/hribov-ne-namerava-zlahka-zapustiti
Konkretno na ta del:
Citat:
Povedal jima je, da še ni odprto in ju še ne more postreči. Ker pa sta prišli po strmi poti in je bilo vroče tudi njima, jima je zgolj zaradi dobrosrčnosti ponudil vodo in kavo, ki jo je skuhal zase. »Dal sem jo zastonj in rekel, da ni treba plačati, a sta vztrajali in pustili dva evra na mizi,« se spominja in doda, da sta se čez pol ure vrnili in pokazali inšpektorski izkaznici. »Pošteno sta me oglobili,« pristavi in doda, da ima to deželo zelo rad, ljudi prav tako, marsičesa pa pri nas kljub temu ne razume.
Hipotetično torej (ker iz članka ne vemo ali je bil gostilničar zraven, ko sta mu dala 2 EUR): opraviš storitev, rečeš stranki, da je brezplačno, greš noter, prideš ven, stranke ni več nikjer, na mizi ti pa pusti 2 EUR. In na podlagi tega te potem inšpektorica oglobi? A je to normalno
confused-1.gif
? Če bi se hotel izognit globi bi moral kaj? Napisat račun (ki pa ga seveda stranki ne moreš predati, ker je ni več)?

tony

Guru
23. jul 2007
9.742
1.527
113
Nehvaležnost je plačilo sveta.
tongue-1.gif

Ni povsem jasno, za kaj je priletela globa, morda zaradi dela pred uradnim delovnim časom ali pa zaradi tega, ker jim kave ne bi smel dati zastonj, pa da se je6eš.

Skratka, če je bila kazen zaradi kovanca, ki sta ga sami pustili na mizi, bi si zaslužili, da jim vrže eno mokro viledo v glavo...
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Točno tako. Če jima je kavico "šenkal" nimata kaj puščati denarja in nato celo priti nazaj in izrečt globo za neizdan račun, ki jima ga tako ali tako ni mogel izdati, saj ju ko se je vrnil ni bilo več ...
bonk.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Pras*ice bi bilo treba obesit s takimi.. Naj zahakljajo tiste ki smuglajo z racuni, blagajnami itd. in neposredno skodujejo drzavi z neplacevanjem davka, ob tem da sami pobirajo masten dobicek.. Ce nekdo senka kavico, res nobenemu nic ne ukrade.. Faking kretenistan

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Obstajajo inšpektorji za take inšpektorce? Takšna dejanja javnih uslužbencev bi se morale kaznovati. Očitno potrebujemo policijo za javne uslužbence ...

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Pred novim letom sem imel istotak obisk, pedrovski inšpektor je zagovarjal stališče da moraš dat račun lahko pa daš 100% popust če ti je volja. Ampak račun mora biti.
To da imamo pokvarjene inšpektorje kateri ti prekršek povzročijo in te nato oglobijo pa itak vpijejo že vrabci. Itak pa poskušajo vsako delo onemogočit že v štartu
10.gif

Trdno sem prepričan da bo tudi tega makaronarja minulo jebanje z našimi inšpektorji

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Posluj v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, pa ne boš imel problemov... Simple as that.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
bonk.gif

Če bom jaz kot gostinec nekomu, ki pride k meni na privat obisk, skuhal kavo kot znak gostoljubnosti, katere člene v naši zakonodaji moram upoštevat?

Hipotetično... in pa seveda v naši državi povsem možno:
Torej, če sem jaz inšpektor in grem k nekomu v trgovino na sprehod med policami, kupim seveda nič, pa potem pridem čez pol ure nazaj in zahtevam kopijo računa, katerega seveda ni bilo in zaradi tega napišem v zapisnik " brisanje računov " tega in tega trgovca... Komu se naj trgovec pritoži, da ga je inšpektor nategnil? Trgovčeva beseda proti inšpektorjevi...
Ti boš pa potem spet napisal, da se naj trgovec drži predpisov.
confused-1.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
"v odročnem zaledju moravških hribov"...

Samo to pa "imata jajca" tidve inšpektorici, da gresta zajebavati "samotnega hribovca"...
.... lahko bi je jima zgodilo kaj na varianto "in the mountains, nobody can hear you scream"

evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
lahko je bit pameten v službici s plačo...

ko moraš sam zaslužiti zase pa te takole inspektorji nategnejo (kar radi počnejo...norma je norma... ) se pa zjokaš... lahkoje pametovat "pa delaj po predpisih". a naj gostinec raje pošlje v [cenzura] takele goste? potem pa (če nebi bile inspektorce) bi brali na alterju kako nesramen in nesposoben da je. da ni hotel skuhat niti kavice...

jeba a ne?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Ker je Italijan, bi si najprej mislil, da si je dogodek z inšpektorji izmislil. Ker pa vem za en primer, ko so se ti javni paraziti prav tako prikazali na dan odprtja in oglobili novopečenega gostinca, mu moram verjeti.
Ali mogoče kak javni uslužbenec kdaj pomisli, da on ni novodobni plemič modre krvi, temveč služabnik v službi ljudstva, ki bi moral skrbeti, da bi bilo ljudstvu bolje? Ali ne bi bilo logično, da inšpektorji nove obrate na začetku bolj pogosto obiskujejo, iščejo napake in opozarjajo? No to bi delali, če bi bil cilj bolj pošteno poslovanje. Tako pa vedo, da je dovolj, da obiščejo začetne naivneže in naredijo normo za celo leto.
Če tak dogodek primerjam denimo z radarji v Mb, ki so bili za vse enaki, zmeraj tam, najprej opozarjali in so sprožili tak revolt, moram priznati, da slovenskega naroda res ne razumem...

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Ko bo nekomu prekipelo in bo 'ukokal' kako tako inšpektorico oz. inšpektorja se bodo stvari morda spremenile. Vsekakor zgoraj opisan način ni 'way to go'..

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Ali ni tako da hodjo inšpektorji v spremstvu policije. No tako sem opazil v parih gostilnah ko so prišli. 3 inšpektorce in trije policaji

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pred novim letom sem imel istotak obisk, pedrovski inšpektor je zagovarjal stališče da moraš dat račun lahko pa daš 100% popust če ti je volja. Ampak račun mora biti.

Ne vem če bo tole ok. S 100% popustom si se izognil plačilu ddvja. Ddv bi moral vseeno odvest po nabavni ceni. Tole je bolj reprezentanca. Poglej si onega modela ki so mu uleteli ko ja za 1cent prodajal malice revežem.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
lahko je bit pameten v službici s plačo...

ko moraš sam zaslužiti zase pa te takole inspektorji nategnejo (kar radi počnejo...norma je norma... ) se pa zjokaš... lahkoje pametovat "pa delaj po predpisih". a naj gostinec raje pošlje v [cenzura] takele goste? potem pa (če nebi bile inspektorce) bi brali na alterju kako nesramen in nesposoben da je. da ni hotel skuhat niti kavice...

jeba a ne?

467716-post_slo.gif
5*