Da se malo navežem na tale članek:
http://www.dnevnik.si/magazin/kulinarika/novice/hribov-ne-namerava-zlahka-zapustiti
Konkretno na ta del:
? Če bi se hotel izognit globi bi moral kaj? Napisat račun (ki pa ga seveda stranki ne moreš predati, ker je ni več)?
http://www.dnevnik.si/magazin/kulinarika/novice/hribov-ne-namerava-zlahka-zapustiti
Konkretno na ta del:
Hipotetično torej (ker iz članka ne vemo ali je bil gostilničar zraven, ko sta mu dala 2 EUR): opraviš storitev, rečeš stranki, da je brezplačno, greš noter, prideš ven, stranke ni več nikjer, na mizi ti pa pusti 2 EUR. In na podlagi tega te potem inšpektorica oglobi? A je to normalnoCitat:
Povedal jima je, da še ni odprto in ju še ne more postreči. Ker pa sta prišli po strmi poti in je bilo vroče tudi njima, jima je zgolj zaradi dobrosrčnosti ponudil vodo in kavo, ki jo je skuhal zase. »Dal sem jo zastonj in rekel, da ni treba plačati, a sta vztrajali in pustili dva evra na mizi,« se spominja in doda, da sta se čez pol ure vrnili in pokazali inšpektorski izkaznici. »Pošteno sta me oglobili,« pristavi in doda, da ima to deželo zelo rad, ljudi prav tako, marsičesa pa pri nas kljub temu ne razume.