Napihljiv čoln Sevylor Fishunter HF360

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.214
113
Zdravo, odločam se za nakup čolna s spodnjega linka a me zanima ali ima morda kdo kakšne izkušnje s tem ali kakšnim podobnim modelom oz.. kako je ta stvar kaj stabilna, kakšna je za manevrirat, veslat na splošno, itd.?

http://www.ideo.si/a/Coln_2047...lacilko_SEVYLOR

Hvala in Lp
pozdrav.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.214
113
Čisto tako za uživancijo po raznih jezerih (npr. Bohinj, da dosežeš kakšno plažico na drugi strani, Bled, Kočevsko/Velenjsko jezero, itd.), da ne rabim vsakič najemat čolnov (kar te pride cca.30 na dan), za ribolov (npr. kakšna Kočevska reka pa prej našteta jezera) in pa mogoče kdaj za kakšno čofotanje po morju in lovljenje šparov
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Za večino naštetih namenov zadošča, za raftanje in brzice pa malo manj.
Pri veslanju moraš upoštevati, da je nekoliko drugačno, kakor tisto z jezerskimi čolni, razlika je v držanju smeri in inercije.
Za družinico je pravzaprav idealna zadeva, le na morju bodi nekoliko bolj pozoren na močnejši veter, da ne boste ne-planirano obiskali Italije
wink-1.gif

Skratka - za dodano vrednost dopusta je kakor nalašč.

LP

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.214
113
Hehe..sej tisto z raftingom mi je popolnoma jasno je bolj tako mišljeno kot scenarij, ko moraš na vsake kvatre naredit kakšno zabavno "bedarijo"
grin1.gif

Anyway, tnx za info
zmaga.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Ce prav sklepam po sprednjih gubah na colnu med stiki je ta colnic komaj mocnejsega materiala kot otroski colnic. Mas take ki so se malenkost mocnejsi in ze podobni malo pravemu gumenjaki. MAriner pa podobni

MAriner

Majo ga pri nas v murglah pri buldog baru je zadaj ena stacuna ki ima pri nas vse za bazene itd. Pa ce nisi pazljiv ti tudi tak colnic lahko zacne puscat tko da tistega tvojega sploh nebi imel.
Pravtako kolkr je svohcan videti nevem kako se obnasa vpetje motorja na colen.

PS vidim da je cena za komplet 300eur. hja mogoce bo pa razlog cene prevladal ker to kar omenjam je malce drazje

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.214
113
No ja no, da je kvaliteta izdelave oz. vzdržljivost enaka ali komaj večja od otroškega čolna malce dvomim...to je tako kot je ribiška camping oprema običajno veliko kvalitetnejša od "navadne" camping opreme, tako da menim, da je tu v tem primeru enako, to ti lahko povedo tudi cene, ki so za otroške in ostale klasične čolniške po par deset ali 100€, ta čolnič brez kompleta pa te pride okoli 240 (se a najde nekje tudi za 175). Se pa seveda ne išče ornk gumice, saj če bi imel to v mislih, potem bi si raje kupil konkreten čoln oz. gliserček kot sem ga že imel. Kot je že zgoraj napisano je poanta tega nakupa nekakšen cenovno sprejemljiv nadomestek za rent-a-boate, ko greš kdaj kam malce uživat in da si še malce popestriš vse skupaj. Recimo takole - 29€ na dan me pride najem čolna v Bohinju, torej če grem izvajat tak scenarij 11x (kar je 1-2-3), sem že pokril stroške nakupa takšnega napihljivega čolniča
zmaga.gif

Mariner s tvojega linka mi je pa opolnoma všečen ampak kot si že sam ugotovil, ta presega ceno in pričakovanja...but tnx anyway
nahrung002.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:Pa ce nisi pazljiv ti tudi tak colnic lahko zacne puscat tko da tistega tvojega sploh nebi imel.
Pravtako kolkr je svohcan videti nevem kako se obnasa vpetje motorja na colen.
Brez zamere, Ralliart, koliko takšnih napihljivih čolnov pa si že imel, da lahko tako suvereno pišeš o uporabnosti?

Moj nasvet je temeljil na osnovi dvajsetletnih izkušenj, ko sem moral imeti čolniček takšne kategorije za pomožni čoln pri potovalni jadrnici. Poleg vleke na potovanjih, so mi bili ti gumenjaki tudi nujnost pri dostopu na privez barke, zato lahko zapišem, da takšna katastrofa, kakršno opisuješ pač ni ravno na mestu.

Priložen motorček pa ima 180W , ali slabo četrtino konjske moči in njegova pritrditev na ta čoln sploh ni težava.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
zato lahko zapišem, da takšna katastrofa, kakršno opisuješ pač ni ravno na mestu.

Priložen motorček pa ima 180W , ali slabo četrtino konjske moči in njegova pritrditev na ta čoln sploh ni težava.

O kaksni katastrofi pa jest pisem? Zakaj je coln na spici guban? Zaradi debelega materijala? Mariner v katerem se vozim nima takih ali tolk gub(mogoce je pa sam taka slika) pa je komaj za normalno zafrkavanje po jezerih in ja pri nekajkratni vleki ven iz vode se je ze prekluknjal in pravtako puscajo ventili pa je zadeva kr lepo drazja od tega kar je matej pripopal sem. Meni po sliki sodec je colen od mateja dosti svohnejsi. Ce imas pa ti izkusnje tocno stem modelom pa kr z predlogi na dan. Sicer imam pa jest izkusnje z mocnejsimi motorji na vecini slovenskih jezer s tremi razlicnimi tipi colnov in motorjev in ce ti pravim da ima zadnje vpetje veze, potem ima veze ker vem kako je ce je colen nafilan in kaj dela motor vpetju ce ga ne uporabljas ravno kot star ata na prvi brzini(no sej ta motor iz linka mislim da je penzionisticni z dvema brzinama.).

@ Matej, ta mariner ni nic prava gumica oziroma podoben, to je se zmer jajc, ampak po lastnih izkusnjah ma na otip malenkost debelejsi materijal od teh zafrkancij ki jih lahko kupis in cetudi se nemotim mislim da sem celo imel stik s tem zelenim ki si ga napopal, ali pa mislim da ima mariner tudi takega zelenega za klaso slabsega in bolj otroskega od tega sivega k sem ti pripopal link in mislim daje tudi cena x1 razlike, samo zdej nebom trdil. Se pa vidi da ima mariner cez sive gumirano kar je seveda zelo zazeljeno. Pa tisti tvoj zeleni ma zelo podobone priklope kot vidim, samo ne rzalocim dobro ampak zgleda kot da je material gladka povrsina, mariner ima pa hrapavo ker ima priblizek ojacitev v materialu kot imajo to prave gume.
Firma je impex za slovenijo zastopnik pa pejt pogledat.

Mogoce bi pogledal po bolhi al pa v lastni reziji, ker tudi aku ki je na sliki je mozno da je gelski sam nekam mali zgleda, mi mamo 2 avtomobilska, da se lahko cel dan zafrkavamo. Pa tudi motor se mi zdi da je najslabs od moznega.

PS2 evo TALE motor zgleda vrerdu ma vrjetno 4 brzine pa vse se kontrolira z rocko kot pri pravemu, tist na linku mas pa stikala na komandi in je zivce parajoce in vse deluej zemedno.

PS3 TUKAJ je primer jajca od colna pa hoce za komplet 400eur, ce gledam colen po sivih ima iste kot otroski colni, edino malce mocnejsi material je in ce sodim potem da sem z marinerjem komaj da nekak zadovoljen se nebi spuscal nizje.

Nazadnje urejeno:

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Da se priključim:
zanima me, kako daleč je možno priti s takim čolničkom npr. na morju do sosednjega zaliva ob lepem vremenu?

Spodnji čoln je OK?:
Jago SLBT01...
Za motor, ki je zraven pod "skupno" ponudbo piše v recenzijah, da je mogoče priti 8km daleč. Je to realno?

Je takšen čoln možno voziti brez izpita?

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Na slo morju od dela kjer je umetnisko al kako ze parkirisce za colne, mimo kampa lucije, mimo, marine, mimo portoroza, mimo pirana in skoraj do fiese prides z enim avtomobilski akumulatorjem.

Brez izpita mora pa biti guma do 3 m in motor do 3hp

Nazadnje urejeno:

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Zdravo, odločam se za nakup čolna s spodnjega linka a me zanima ali ima morda kdo kakšne izkušnje s tem ali kakšnim podobnim modelom oz.. kako je ta stvar kaj stabilna, kakšna je za manevrirat, veslat na splošno, itd.?

http://www.ideo.si/a/Coln_2047...lacilko_SEVYLOR

Hvala in Lp
pozdrav.gif

Živijo,

mi imamo tak čoln oz. mislim, da je malo manjši. Zadeva je super in ni pri njem nobene tanke plastike. Zadeva je stabilna in ti da v vseh pogledih občutek varnosti.

Na linku, ki si ga dal, se mi zdi drag. Ponavadi ga prodaja Interspar vsako leto v tem času za 150 EUR. Sicer mislim, da za tri osebe - kot sem že omenil, da je naš.

Izkušenj z motorjem nimam, saj smo ga uporabljali na morju ob obali na vesla.

Bi pa rekel še to, da (kot se mi zdi da je nekdo omenil) za te motorje ne pride v poštev avtomobilski akumulator, ampak akumulator za take čolne oz. za skuterje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.076
16.214
113
Ta na linku je model 360 in je za štiri osebe, normalna cena je okoli 230€, na bolhi pa sem ga našel za okoli 175...150€ pa pride en manjši model in sicer za dva odrasla in enega otroka. Me pa veseli, da je že manjši model zadovoljiv, potemtakem mora biti rahlo večja verzija še bolj ok
zmaga.gif

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Čoln je super. V morju na ne ravno majhnih valovih se je odlično obnesel. Če rabiš za jezera pa sploh ne more biti problema. Akumulator naj bi zdržal uro vožnje. Če ne rabiš glisiranja je super zadeva. Na vsaki strani imaš "stabilizatorje" oziroma napihljiv del, ki precej poveča bočno stabilnost čolna. Komor za zrak pa mislim, da ima nekje pet.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.340
113
za šankom
ker vidim da se spoznaš.čehi majo eno firmo ki dela te novodbne napihljive čolne in kajake.se spomnim da so bili cenovno ugodnejši od konkurence 40% z kvaliteto pa tam tam.se morda spomniš firme