Napaka telefona ali SIM-a???

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
torej telefon kar na lepem ostane brez omrežja, včasih pomaga vklop/izkklop telefona, ponavadi je potrebno izmakniti in ponovno vstaviti baterijo in SIM. večkrat se na zaslonu izpiše "registracija SIM ni uspela". Sem imel že tudi primere ko izpiše "Sim zavrnjena", Zaženem telefon brez povezave ali SIM in podobno.
Torej vprašanje je ali je za to kriv telefon ali SIM kartica. Telefon je Nokia 2220 Slide, operater oziroma SIM pa Mobitel.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Podloži simko s papirjem,.. verjetno simka izgubi stik in posledično nimaš omrežja,.. če to napake ne bo odpravilo pa je lahko ali simka ali telefon,..
b

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Lahko gre za slab stik kontaktov na kartici z kontakti v telefonu , tak je bil moj primer z enim od telefonov, poiskusi narahlo očistiti kontakte na sim kartici z zelo finim brusnim papirjem--najbolj finim--

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
sem že imel podloženo, je blo nekaj časa dobro pol pa spet isto....zanimivo, ko sem vzel papir spet ven je spet blo nekaj časa dobro, zdaj pa spet jovo na novo :D :/ ......bom probal z brusnim papirjem, čeprav dvomim da bo pomagalo, ker sem že z vsem mogočim čistil, tudi s topili

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Če si nanašal čistila in topila si naredil največjo greško kar si lahko, --pobrusi narahlo kontakte na simki in bo moralo biti bolje če nisi klako drugače uničil sim .Si poiskusil z drugo sim ?

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ok no mogoče sm se narobe izrazil...sčistil sem jo s 96% alkoholom, pa še to sem samo s krpo podrgnil malo...ne vem zakaj bi blo to tako napačno.....sem pa sedaj dobro pogledal kartico in so na kontaktih rahle vdolbinicie tam kjer nalega na kontakte telefona... ni mi jasno kak je to možno :-o ....bom jutri probal še pobrusti malo

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ok no mogoče sm se narobe izrazil...sčistil sem jo s 96% alkoholom, pa še to sem samo s krpo podrgnil malo...ne vem zakaj bi blo to tako napačno.....sem pa sedaj dobro pogledal kartico in so na kontaktih rahle vdolbinicie tam kjer nalega na kontakte telefona... ni mi jasno kak je to možno :-o ....bom jutri probal še pobrusti malo

Ali pa zamenjaš SIM za novo
17758-icon_confused.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
ja kaj zaj....nov telefon al novo kartico??? :-o .....drgač pa brušenje ni ravno pomagalo :-/ ....še vedno so ostale vdolbinice, očitno je to problem

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik boskosi pravi:
ja kaj zaj....nov telefon al novo kartico??? :-o .....drgač pa brušenje ni ravno pomagalo :-/ ....še vedno so ostale vdolbinice, očitno je to problem

Za začetek daj kartico v en drug telefon, potem boš pa videl kje je problem. Če bo delalo je potem kriv telefon, .....
rolleyes-1.gif