Napaka sodišča in kako to rešiti

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
A ima kdo slučajno podobno izkušnjo oz. kako rešiti naslednji problem:

Dedovanje, sklenjen dedni dogovor.
V sklepu pa je bila napaka in zamenjani parcelni številki. Tega nihče ne opazi, vpis v Z.K. že zdavnaj pravnomočen.

Poziv sodišču, da popravi napako, ki se pa že nekaj mesecev ne odzove.

Na DURS-u pa želijo (sklenjena pogodba o uskladitvi dejanskega z Z.K. stanjem in poprava napake sodišča) davek na promet nepremičnin za oba.
uf-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Sodišče lahko kadarkoli popravi očitno napako v navedbi parcele, imena itd..
Pravna pot je, da na sodišču urgiraš, gnjaviš, morebiti napišeš celo nadzorstveno pritožbo, saj to morajo hitro izdati...

Na DURSU pa bo nastopila obveznost plačila ko bo izdan sklep o popravi sklepa o dedovanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Jaz že pol leta čakam, da izvedejo sklep o dedovanju iz leta 95 ko bi morali certifikatske delnice prepisati na dediča. V dediščino so bile napisane, niso pa sporočili spremembe na KDD. deset let se s tem ni nihče ukvarjal, zdaj pa so se našle neke dividende , jaz pa že pol leta čakam da bo 13 let pokojna babica dobila dividende(moja mati ko t dedič)

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Sam sem že zdavnaj obupal nad sodiščem ( dve tožbi imam vloženi že 10 let - kupil hišo, 78 letnik pa je prodal še enkrat poleg meni).
Samo tu se malo mudi (pa ne meni).
Skratka
uf-1.gif

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Ce se ne motim mors zadevo osebno resit na KDD, kamor prineses sklep o dedovanju.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
To sem že (po prvi pokojni babici). Ker pa je takrat vse dobil pokojni dedek moram sedaj ko so delnice prepisane na 13 let pokojnega dedka sprožiti dodatni sklep k dediščini kjer se bodo delnice prenesle na dediče. Hvala bogu, ne bo težav s tem prenosom ker se dediča razumeta...., samo da pa bo sodišče razpisalo narok ali karkoli že pač pa bo trjalao???