Napaka kompresije Firefox??

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
Pri poskusu odpiranja alter.si, se v firefoxu pojavi napaka pri šifriranju vsebine, ki se ji sicer lahko izognem s prilagoditvijo FF. V levem zgornjem kotu strani se pojavlja string, ki ga doslej ni bilo 3c7x, kjer se x spreminja v odvisnosti od dela foruma v katerem sem.

Vzdrževalna dela?

JustOne

Pripravnik
20. avg 2007
435
24
18
Gorenjska
v about:config poiščeš network.http.accept-encoding in zbrišeš vrednost. Privzeta vrednost je gzip,deflate . Do včeraj je alter v firefoxu deloval OK. Je pa to znana težava na nekaterih straneh (google najde zgornjo rešitev če vpišeš "compression error firefox").
če pogledaš izsek iz izvorne kode naslovne strani foruma
Citat:
3c71
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta name="robots" content="index, follow" />
<title>Alter</title><?php
include ("/var/www/www.alter.si/header.inc.php");
?><meta name="robots" content="index, follow" />
lahko vidiš v prvi vrstici znake, ki sem jih omenjal v prvem postu. Pri podforumih je ta string 3c73. seveda pa ne morem trditi,da je to vzrok težave, opazil sem le, da se ta string izpiše v levem zgornjem kotu strani.

Upam, da sem ti kaj pomagal pri identifikaciji težave.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.415
1.666
113
124
mene to tudi za..bava v firefoxu tako da zdaj pišem v IE-6
bonk.gif
, kakšna rešitevLPWWY

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.848
681
113
Tudi če nisi prijavljen ti to dopisuje ? Ker jaz sem gledal pa v sourcu nimam nič pred doctypom.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Men od včeraj ne dela niti FF niti IE7.
Forum, ostale strani odpira normalno.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Meni se dogaja popolnoma isto. Ko pridem na Alter.si in kliknem na FORUM mi izpiše: www.shrani.si/f/25/I6/1O6ZwJ2i/neimenovana.png

Vse ostalo kot je Blog, Novice Članki itd. pa dela normalno. To se je začelo dogajati po vaših vzdr. delih. V FF nisem spreminjal popolnoma nič. Ne gre pa mi niti v IE7. Zanimivo pa je, da preko gostujočega Proxy-a pa gre. Najprej sem mislil, da mi je v službi kaj administrator ponagajal pa ni.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
809
113
toti Maribor
Mislim, da je napaka vaša, kajti odgovor FF na napako se glasi takole:

Firefox says:
Content Encoding Error
The page you are trying to view cannot be shown because it uses an invalid or unsupported form of compression.
* Please contact the website owners to inform them of this problem.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.994
10.747
113
kod Džej-Zija
Da še jaz primaknem svoj lonček: če na novo zaženem IE7 in poskusim odpreti alter, stran ni dostopna. Ko naredim refresh, se stran pojavi. In dela potem vedno, ko alter na novo odprem, če je seja IE7 še ista. Ščistil sem zgodovino in cookije, pa ni nobene razlike. To se je pojavilo ob selitvi na nov strežnik.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
307

a da IE7 tud ne dela sm že omenu?

Pred nadgradnjo je oboje funkcionirajo bp.

Sem pa za proxijem, če ma to kej veze...

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
S headerja je bilo treba izbrisat eno zadevo...

Koda:
if(!strpos(strtolower($_SERVER[HTTP_USER_AGENT]), "msie") === FALSE)
{
   header("HTTP/1.x 205 OK");
} else {
   header("HTTP/1.x 200 OK");
}