"Napad" pikapolonic

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.311
16.602
113
Kaj jim ni jasno? Kar naenkrat imam invazijo teh luštnih hroščkov v stanovanje, vsak dan najdem vsaj 2 ali 3 nove. A to se zbirajo, da se mi družno posušijo v oknih (dvojno steklo pa to, sploh ne vem kako a nekako jim uspe not zlezt) ali poizkušajo nekako v nepremičninah preživeti zimo?

Ja, vem, da bi lahko poG00glal zadevo samo se mi zdi alter bolj zabavna reč za ugotavljanje kakšnih dejstev
grin1.gif

Tako da...alter vseznalci, kaj menite? Utiševalec? Jest5? Kravakonj morda? Je za to kriva družbena ureditev pikapolonic ali morda zavračanje s strani kakšne druge skupine?
grin1.gif

nowinc

Pripravnik
31. maj 2008
328
1
18
V nedeljo, ko je sonce posijalo skozi oblake in se je malce ogrelo, sem jih naenkrat imel vsaj 30 v stanovanju (okno sem seveda odprl, da bi prezračil). Da ne govorim, koliko jih je bilo na fasadi. Me bolj zanima, ali obstaja zadeva, ki bi jih odganjala. Na internetu (tocno tukaj http://www.zverce.si/herlekinske-polonice-znova-na-pohodu ) omenjajo crno foto past, kar niti ne vem, kaj je in kako izgleda.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Glede na to da so pikapolonice v večini rdeče jaz mislim, da se poskušajo inflitirati v bazo volivcev in nas pripraviti do tega, da jih bomo začeli zatirat - potem pa bodo poklicale na pomoč lenko, ki bo na predlog krivica in hanžka uvedla dodaten davek za ohranjanje biotske raznovrstnosti, če pa to ne bo zaleglo pa bo država zaplenila nepremičnine, kjer bo prezimovalo več pikapolonic.
To je samo en dokaz več kako je lenka pametna, saj izkoristi celo ameriške pikapolonice, da bo državo spravila v red.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.254
4.231
113
Mislim da smo topic obdelali že 1x na alterju.

Te invazije so postale kar stalnica, gre pa za harlekinske pikapolonice, ki pri nas niso naravne. So torej invazivna vrsta pikapolonic. Če ti pridejo 1, 2, 15 v hišo niti ni problem, pri nas jih je bilo že "rdeče" tako da ni šans da bi imel odprto okno (še tako pridejo noter). Najbolj zabavno je da potem pocrkajo same od sebe in jih po 3h dneh samo pometeš par kg v kanglo in daš sosedu za nakrmit kokoši!
cheer.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
vsako leto prid invazija različnih žužkov. si letos po župi priplaval, da tega ne veš? najhujši so smrdljivci. sam jit zbiram v pokritih lončkih par dni, da pocrkajo potem pa jih nesem ven. moraš pa pazit, da ga takoj v lonček na hitro ujameš drugače ti smrad spusti. potem ga pa najebaš.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
64
To je tajno sporočilo vlade, da je treba šparat, šparat, šparat.
Oktober je mesec varčevanja in na ljubljanski banki (GKB al kaj je že bla) je bil dolgo časa šparovček v obliki pikapolonce.
In bolj si potraten, več pikapolonic ti k bajti pošljejo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.254
4.231
113
Pa ne morš no!
hysterical-1.gif

Me prav zanima res katero enoto bodo poslali v akcijo. Upam da pride enota za razminiranje v polni zaščitni opravi in se loti pobirat pikapolonice po fasadi in hiši!
grin1.gif

(sicer so pa tudi pri nas se danes pojavile ko je sonček posijal na fasado)