Lep pozdrav vsem skupaj
Mene pa zanima, ali ima še kdo težave z najnovejšimi kartami, ki so stare kak mesec, in sicer:
V nastavitvah imam nastavljeno najhitrejšo pot do cilja in me pelje po 30 let starih poteh preko hribov in ostalo. Starejše karte stare tudi dve leti so bile enkratne - garmin namreč uporabljam že 6 let in ni bilo nikoli težav z njimi, doker nisem lani, na začetku motoristične sezone posodobil na servisu Geoset Šenčur Garmina Zumo 660... takrat so se začele hude težave. Pri njih sem se zglasil sedemkrat in so mi tudi zamenjali napravo, vendar pa so težave ostale. Mikrokartico tega garmina sem preizkusil v Garminu Nuvi 5000, ki je deloval brezhibno in sem s tem tudi njega uničil.
Obe napravi sem odnesel ponovno v Šenčur na Geoset in sem zahteval zamenjavo Zumo naprave, za katerokoli drugo napravo, ki naj bi delovala. Dobil sem napravo Nuvi 3790T, sam pa sem dokupil nuLifetime kartice za posodabljanje kartografije, saj me je bilo sram vsak drug teden iti v Šenčur iz Zasavja. S tem pa nisem ničesar pridobil, saj imam sedaj še veče težave. Imam štiri Garmina, noben starejši od enega leta, vsi posodobljeni, vendar na vseh karte neuporabne. Naslove, ki jih poznam, sem preveril preko zemljevida Najdi.si, tam so naslovi točni, ceste posodobljene s starejšimi napravami so bili naslovi najdeni brez težav, sedaj pa do lastnega doma ''ne znam priti'', saj me z lastnega dvorišča naprave usmerjajo 250m stran od hiše (torej se moram po novem nastaniti ob cesti). Zelo bi bil vesel, če bi mi kdo zal pomagati ali pa mi posredoval, če se še pri komu dogaja enako.
Pripomnil bi samo to, da so nastavitve do ponatankosti enake na vseh napravah (Nuvi 3790T, Nuvi 5000, Zumo 660, Sony Ericsson Satium) in vsak do istega naslova gre po svoji poti, nobena pa ni prava... žalostno za Garmin.