Napacen Firmware

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Uspelo mi je
confused-1.gif
Ker imamo pri hisi 660 in 300 mi je uspelo ko sem nadgrajeval 300 gor stlaciti nagradnjo za 660.
Prvo sem nadgrajeva 660 potem pa takoj 300 in....kliknil isti fajl (
frown-1.gif
kaj pa ne uporabljam WEB update-rja )
Sedaj imam mavrico....dal pravi software na kartico NO GO.... Poskual vse mozne resete, no go.....

Torej je zadeva resljiva...ali
uf-1.gif
poiscem najblizji smetnjak.

Tjaz

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ne gre...sploh ne prepozna garmina. Samo na ekranu se pojavijo barvne crtice
frown-1.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ja bom jutri poklical in da vidim kaj bodo rekli. Samo bojim se da je kaput...ker je "pozabil" kdo je ker sem mu zamenjal firmware.
Upam da je resitev in za normalno ceno.
redface-1.gif
To je ce si nepazljiv in prehiter....

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Malo poglej po forumu, se mi zdi da je enkrat en dal link do vseh firmware verzij, ki jih lahko snames in namestis.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ja nesel link, samo ne pomaga....sem skopiral firmavare na kartico..samo nuvi ni vec nuvi ampak je ..... zaflasan.....in
bo sel na smetisce zgodovine. Ce bo mogoce kdo rabil display ali kaj drugega......

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zakaj pa na kartico ? A ti racunalnik sploh ne prepozna enote, ce jo priklopis na USB ?

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ko ga priklopim se malo osvetli ekran...potem pa po nekaj sekundah se pojavijo barvne crtice...in basta.
Tako da mislim da sem ga dobro "nadgradil" iz 300 naredili 660
d055.gif
hja...tako je to...

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ne to, ko priklopis napravo na USB, a ti jo racunalnik prepozna ? Ne vidim razloga, da kopiras firmware na kartico, saj ko zazenes firmware, ji samo poves pot do konzole ( nuvi ), kamor se instalira.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Citat:
Uporabnik NAVI_boy pravi:
Ne to, ko priklopis napravo na USB, a ti jo racunalnik prepozna ? Ne vidim razloga, da kopiras firmware na kartico, saj ko zazenes firmware, ji samo poves pot do konzole ( nuvi ), kamor se instalira.

Problem je ker NUVIta ne prepozna in.....ne morem nikamor poslati pravega firmwara
redface-1.gif

janez51

Zelenc'
13. avg 2008
6
0
1
Pri 60csx dela tole

drzis tipko ENTER, ga prizges in pades v "servisni" meni.

poskusi pri tvojem, mogoče bo šlo.

Tule je napotek za zamenjavo napačnega firmwara za 60csx.

So, ANYWAY, here's the point of this post: here's one way to revive your dead Garmin GPSMap 60CSx:
Download the latest firmware file from this handy site. The filename will look like this: GPSMAP60CSx_330.exe (where the 330 is the firmware version number).
Double click the .exe (which is a self-extracting archive) and it will ask you where you want to extract the files (the default is c:\garmin). If you have your other Garmin applications (like MapSource) already installed in c:\garmin, then choose another location to extract the files.
Now, here's where it gets tricky. Since the unit wasn't recognized by the firmware updater on its own, customer support gave me the crazy keypad combination to trick the updater to see your USB GPSr: hold down the power button (on the top of the unit) and push the directional button in the up ("^") position.
While holding those buttons down, double click on the Updater.exe file in the directory where the firmware updates were extracted to.
If this worked for you, then your GPSr should now show up for the firmware update program. While still holding down the two buttons, make sure your GPS device is selected, and then click the "OK" button to start the firmware update.
During the entire firmware update process you need to hold those buttons down. The update can take several minutes, and your fingers will start to HURT, but you need to hold them down.
Once the update has completed, you can relax your fingers and you should now be able to start up your GPSr.

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Uporabno za rezervne dele....preko usb ni dostopa.... na srevisu.....ni pomoci....
rolleyes-1.gif

Edino ce bi dobil kje eprom da bi poskusil preko pre boot zadevo nanovo nalozit.

Nazadnje urejeno:

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Jap...v sencurju je rekel da ne pride "noter" . Nalozil nove USB driverje na racunalnik ....samo zadeva si ne pusti blizu...
Ker je display "mavrica" ne vem kaj sploh pise ,samo je pa nuvi se "ziv" Tako da mislim da pride v pre-boot mode
samo vedno nalozi narobe firmware. Mogoce bom kje dobil kaksnega v kosih, pa samo prelotam eprom in upam
da bo prebral pravi software in se pobral. Na anteni sta sicer 2 kontakta za FLASHAT, samo....ne vem ali za nuvita ali anteno.
Bomo se malo tuje forum pregeldali pa videli.
sprasujem se.gif

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Ja vem , samo jaz sem anteno odprl in notri so servisni kontakti. TIsi konektor ki je viden je pa za anteno.

Lure

Zelenc'
23. avg 2008
1
0
1
A je zadeva se v garanciji?
Namrec meni je Colorado crknil med nadgradnjo SW (predvidevam da so bile baterije presvoh) in sem na Garmin Europe support (klical v UK) lepo dali RMA stevilko in sem ga poslal njim in so mi v dveh dneh poslali novega (celo skatlo).
Direktno sem klical UK support, zato ker sem zadevo dobil iz USA in sem vedel da me bo slovenski Garmin verjetno odpikal. Vsekakor ti predlagam da poklices UK support in jim poves da je crknil med firmware upgrade.

Tjaz

Pripravnik
19. avg 2007
305
0
16
Bom jutri poskusil klicati. Samo ta garmin je mislim da iz aprila 2006 tako da mislim da ni vec garancije.