Namizni vrtalnik hobby

zidarskiamater

Pripravnik
9. feb 2018
94
4
8
Živjo. Zanima me, če so hobby program namizni vrtalni stroji vredni nakupa? Gledam take do 100€ in z močjo 350w. Je tak stroj sposoben zvrtat fi 10mm v 1cm debelo železo?

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Vsak najcenejši je to sposoben, če se lotiš s pravo tehniko in pravimi svedri.

Nazadnje urejeno:

Sonny_Chiba

Majstr
3. dec 2011
1.753
-838
83
Vredni niso, zvrta pa:cool:. Od partnerke oče ima workzona, ki nit ni slab. Za tam pa tam povsem O:K: zadeva. Pogoj pa so seveda dobri/dobro nabrušeni svedri. Kot je že nekdo napisal v eni drugi temi, Hobby je širok pojem.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Se strinjam z zgoraj zapisanimi mnenji.
Predlagam pa pred nakupom kontrolo opletanja, to je lahko skoraj nerešljiv problem.
Sicer pa ni problem vrtanja tudi kaj konkretnega.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.099
455
83
45
dolenska
Včasih so obstajala stojala, v katero si vpel navaden ročni vrtalni stroj.
Res je, mogoče se še dobijo kje. Videl ga pa že dolgo nisem. Kot je nekdo rekel vsak je dober, če ima dobre svedre. Mi imamo enega no name, je pa fajn, ker obrate lahko z jeremenicami spreminjaš. Sam sem pa opazil, da eni imajo slabe podnožje. Če te vse giblje je tut šmorn.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.074
879
113
kupil namizni vrtalni stroj v Lidlu (mislm da nekih 80€).. prinesel domov, sestavil, dal noter sveder in pognal..takega "ohtarja" ze lep cas nisem videl.. zapakiral nazaj v skatlo in vrnil v trgovino.. potem sem sel merkur/baubau/obi gledat namizne vrtalne stroje - vsem razstavljenim se je glava "rukala" (vec ali manj).. zadeva se "umiri" pri masinah 300+€

potem sem vzel tole v katerega vpnem svojo masino. dela bolje - oz. odvisno od kvalitete masine.