Namizni kamin na bioetanol

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ta me mika.
Vem, da me ne bo grel. Čist tko mal za afnat se bi mel:) Naša je nora na svečke, pa mi to lepš zgleda kot na pol zgorene sveče:)

Kakšna pa je kej poraba goriva?
Kako zvem ali je v tem tekoči bioetanol ali se kam v pije? Ker tekoči bi naj bil nevaren.
So kaki minusi?

http://www.conrad.si/Tristar-namizni-kamin-antrazit,-steklo.htm?websale7=conrad-slowenien&pi=551327&ci=SHOP_AREA_126186_0813122

jmarkoos

Pripravnik
21. apr 2011
98
0
6
kupto.si
No vseeno nekaj pogreje - ampak tako po cca 15 minutah gorenja, ko ogenj dobi polno moč. Odvisno od "odprtja" ognja 1 l bi vam zadostoval za cca 4 do 6 ur gorenja ( relativna informacija )

Varnost ? v kolikor ste sami v prostoru ( ni otrok, domačih živali,...) ni neke neposredne nevarnosti pri pravilni uporabi. Je pa potrebno vedeti, da ti biokamini ( razen kakšnih novih sprememb v zadnjem času) nimajo potrdila proizvajalca o skladnosti - to pomeni, da prodajalec, ki vam ga proda odgovarja za morebitne povzročene nevarnosti.

Tam kjer ni možnosti dimnika ali za pričaranje nekega vdušja z ognjem je to lahko dobra ideja. Vendar je znova dobro vedeti kje in po kakšni ceni kupiti bioetanol, ki mora biti spet v določenih %, ker vsak ni primeren za gorenje v teh kaminih ( zaradi dimljenja inp)

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala za razlago!!

vidim, da znajo porabe bit kar visoke in gorivo ni ravno poceni. Glede na to, da bi ga imel za samo šminkarijo mi je trenutno predrago.

Hkrati sem malo razmišljaš o diy izdelavi nekaj takega http://www.trgovina-ambient.com/image/original/1915.jpg
zanima me čisto informativno
kako pa je tukaj z zgornjo ploščo oz stropom nad plamenom? to se full segreje, kak material more bit, kako je rešena izolacija med stropom in zgornjo ploščo?

warpaint

Pripravnik
6. jul 2011
198
1
18
Nord
Da izvlečem temo iz naftalina (in da me kdo ne obtoži, da ne uporabljam funkcije "Išči"). Malo me ima, da bi si nabavil eno tako manjšo namizno zadevo. Cene so ugodne, recimo okrog 75 EUR. Itak je namen ambient, me pa dejansko zanima kolk to zgreje? Ker če ima rezervoar velikosti en liter, pol kake hude sile verjetno ne bo?

ZoranP

Zelenc'
10. dec 2012
2
0
1
Res ne bo. Pa še bioetanol kar hitro pokuri. Je pa za za večerno vzdušje lepo.
Sam sem si omislil ta pravi kamin na drva - greje in daje občutek domačnosti.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
161
37
28
Tudi mene. Lani sem obrnil celo Ljubljano pa ga nisem našel. Gre pa preko spleta. Samo takrat sem ga rabil relativno nujno.

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
161
37
28
Prav, povejte kje dobim (nebio)etanol za kamin. Pričakujem napotitev na trgovino, ki prodaja (nebio)etanol za pol cene bioetanola.

Eh ....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.774
113
pri taščici
Na fb se mi po uja reklama za 20l kanto z,a 90€ se mi zdi.
Je to veliko, malo, nimam pojma

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
161
37
28
V googla vpiši 96 alkohol, pa boš dobil kar nekaj zadetkov. Ni pa prav poceni.
Vem da dobiš tole na spletu in vem da ni poceni. Iz tvojega pisanja (in vincentovega strinjanja) je bilo sklepati, da nebio (itak da je bio brezvezna marketinška oznaka) etanol praktično talajo zastonj.
Hvala za link.

Drugače pa edina prednost kurjenja etanola v notranjih prostorih je da nima vonja. Toploto da od sebe kar konkretno, je pa treba bit previden in NE dotakat etanol v vročo posodo, čeprav je prazna.