Namestitev OS-a (prej Linux Ubuntu-sedaj Vista)

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
E, ugotovil sem da se nikakor ne morem navaditi na Ubuntu. Iz pašnikov sem povlekel neko Visto. Kako jo sedaj naložim na ta računalnik z Ubuntujem. Ko ga želim bootat iz USB-ja mi napiše kot da je nekaj narobe s bootom. Jaz sem le vse datoteke gor povlekel. Bi moral narediti kako drugače?

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.177
493
83
Ok, prvo ti priporočam, da s pašnikov rajši win 7 potegneš. Drugače pa moraš iso datoteko zapečti kot sliko (burn as image), ne samo datoteke gor dati.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Kako je z ISO sliko. Jaz ko to pripnem k programu, mi odpre vse datoteke, ki so v sliki. Potem to normalno zapečem na DVD ali moram kako drugače?

Ker sedaj, ko sem to naredil, in bootal se disk samo zaganja, čez nekaj časa pa se spet zažene Ubuntu.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Sedaj mi je uspelo namestiti OS. A mi ne dela internet. Za mrežno piše da je vse ok, vprašaji so pa pri nekem network controllerju. Kaj rabim naredit?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Sem namestil, vendar mi vprašanje daje Network Controller, SM Bus Controller, Video Controller. Sem namestil iz uradne strani pa ne pomaga.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zdaj pa namesti prave stvari z uradne strani, ne kar nekaj na blef. Vse troje je verjetno v enem kompletu driverjev za maticno plosco, pa pa pac loceno (network, chipset in video driver).

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Bom zamenjal z sedmico. Ker zgleda da ne podpira Viste ker tudi na spletni strani ni na voljo za Visto). Hvala Radirko za nasvete:=)

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik roscha pravi:
Ubuntu ni kul, glista ni kul.

Pomoje je problem na drugi strani zaslona...
Hvala
uf-1.gif

V glavnem, potrebujem vseeno še pomoč. Driverje sem povlekel s te strani http://www.acer-ee.com/acer/se...;CRC=3729544696

Windows 7 Professional... Ko grem med upravilnika naprav mi napako kaže pri Druge naprave-Network Controller. Tu res ne vem, kaj naj naredim...
Aja,navaden internet deluje (preko kabla), brezžično pa ne.

Nazadnje urejeno: