naložbeno zavarovanje

uroszg

Zelenc'
5. feb 2008
5
0
1
pozdrav!

Pri Finmartu (triglav) imam sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje že skoraj 4 leta. Sedaj sem dobil ponudbo od Safe Investa, ljubljana. Zanima me ali je smiselna menjava na Safe invset? kaj mi svetujete glede tega??

hvala
lp

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Pri Safeinvestu zavarovanja prodajajo tudi osebe, ki nimajo licence za zavarovalno zastopanje. Po domače povedano, začne delat, naredi 5 zavarovanj svojim prijateljem in čez 3 mesece neha. Tačas predlaga stornacijo nekaj zavarovanj, ki so sicer dobra.
bonk.gif

Pristop naj bi bil praviloma drugačen.

Analizirati je potrebno rizike, katerim je izpostavljen morebitni zavarovanec. Šele nato določiti, kakšno polico se sklene. Upoštevati je potrebno vsa doslej sklenjena zavarovanja, tudi naložbena. Kar takole, kaj je bolje, ni pravilen pristop.

Hmm...

Če si kje blizu LJ lahko pogledava, kaj imaš in kaj potrebuješ.
smile-1.gif

LP

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Menjava ni možna.

Možna je samo prekinitev police oz. odkup stare ter sklenitev nove. Dejstvo je, da pri vseh zavarovanjih z doživetjem večino stroškov plačaš na samem začetku. Laično povedano: niti pribložno nisi v plusu. Tega ti verjetno niso povedali.

Pri tem naj ti "pošteni" svetovalec pove koliko boš s prekinitvijo dejansko izgubil (bolje da sam kontaktiraš triglav, ker konkretnega odgovora verjetno neboš dobil). Seveda si lahko podobno predstavljaš za novo polico, ki ti jo ponujajo pri Safeinvestu.

V glavnem...ne sanjaj da boš s tem manevrom pridobil. Za vsa vprašanja svetujem, da se obrneš na licencirane zavarovalničarje al pa premoženjske svetovalce. Kar je napisal Mare še prekleto drži. Večina teh "svetovalcev" preživi en dan na "seminarju" kjer jih pumpajo z zaslužkom in ne oz. zelo malo z dejansko materijo.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Se bolj preprosto:

karkoli ti on ponudi ti ze imas ali pa lahko dodas na obstojeco polico.

Skratka, vsak ki bo prisel do tebe in ti zelel stornirat in nekaj na novo sklenit je prisel s figo v zepu.

To je tko, kot da jst zdle pridem do tebe pa ti hocem prodat nov racunalnik, sicer isti kot ga ze imas, zato ker na starem nimas officev na novem so pa ze gor. Za starga ti pa ponudim pol manj. Kasno mam pol ponudbo?

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
a to das kam analizerat rizike?:)

Pa to pluskanje cez palc tud ni glih ok. Tud ti si na zacetku delal BREZ licence 1 leto +-. Problem je naceloma pri posameznikih, ker je njihov nacin prodaje v smislu podiranja polic in sklepanja. Retardi uletavajo do strank z namenom da bo podru sam da piše. Take neeticne debile bi blo treba kaznovat, sam kaj ko reda ni nikjer. Verjetno tudi na safe investu ce ze govorimo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
ksz...

Saj tisti od Triglava delajo enako: ko sklepaš ti natvezijo da se da spremenit, predčasno prekinit itd...., potem pa kličejo n-krat na leto (n>10) in razlagajo da je prišlo do sprememb in da mi MORAJO predstavit te spremembe. Ko pride ti pa samo prodaja DODATNO polico, stare pa se (logično) ne da spremeniti. Značilno je tudi da ob pregledu stare ugotovi kako slabo je narejena in kako bi to on nevemkako bolje itd... Skratka, cilj je da se sklene nova polica, stara pa pač teče naprej. Na vprašanje kaj bom z DVOJNIM življenjskim zavarovanjem sem dobil v odgovor samo sovražni pogled.

Katastrofa skratka.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Pa še nekaj: a ima kdo izkušnje z predčasno prekinitvijo? Plačujem že 7 let, naložbeno življenjsko pri triglavu, po 40 eur na mesec, za dobo 25 let.. Se da prekiniti ali je bolje počakati da bo 10 let? Kako je s tem mirovanjem?

uroszg

Zelenc'
5. feb 2008
5
0
1
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Pri Safeinvestu zavarovanja prodajajo tudi osebe, ki nimajo licence za zavarovalno zastopanje. Po domače povedano, začne delat, naredi 5 zavarovanj svojim prijateljem in čez 3 mesece neha. Tačas predlaga stornacijo nekaj zavarovanj, ki so sicer dobra.
bonk.gif

Pristop naj bi bil praviloma drugačen.

Analizirati je potrebno rizike, katerim je izpostavljen morebitni zavarovanec. Šele nato določiti, kakšno polico se sklene. Upoštevati je potrebno vsa doslej sklenjena zavarovanja, tudi naložbena. Kar takole, kaj je bolje, ni pravilen pristop.

Hmm...

Če si kje blizu LJ lahko pogledava, kaj imaš in kaj potrebuješ.
smile-1.gif

LP

Hvala za odgovore! takrat ko sem jaz sklenil naložbeno zavarovanje je bilo rečeno da po dveh letih lahko pobereš denar. ja lahko se dobimo ker me tole čedalje bolj zanima. moj mejl: z.uros@hotmail.com

lp

B81

22. jul 2007
37.021
10.542
113
Pa če si v dveh letih vplačal rečmo enih 1200 eur, nimaš 500 eur not, od tega boš plačal davek in se sploh ne splača...

Če ti pride še kdo in predlaga "menjavo", kar pomeni stornacija tvoje police in prenos denarja, ki ga imaš, na novo polico, napiši tu sem ime pa priimek zastopnika.