Nalite gume oz. obnovoljene

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Kako se ugotovi, da imaš pred očmi nalite gume oz. obnovoljene, kje to piše, kako se to prepozna.

Vem, da so nalite gume že zdavnaj dali iz trga ven in da so velik krš, obnovoljene gume so boljše, imajo certifikat, ampak še vedno niso dobre, vse prebral preko googla...vse vzeto na znanje, samo zanima me tol in nič drugega....
Kako je z letnicami pri nalitih oz.obnovoljenih, če je nalita je vrjetno letnica stara že več, kot 5+ let (samo nova tekalna plast), če je obnovoljena je letnica pobrisana in na novo napisana recimo 1209 (čas obnove, obnovoljena cela), je tako ali se motim...samo predvidevam.

Ali pa je tako na nalitih gumah, kot obnovljenih letnica 5+ let.

Nazadnje urejeno:

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Ne je razlika
nalita...samo tekalna plast
obnovoljena...cela obnovoljena
Nalitih ne delajo več se pa še najdejo v prodaji z rabljenimi gumami.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Zveš po imenu k ga reeeees prvič slišš........recmo matador gume so obnovljene.....

Sploh tm k prikolce prodajajo jih majo radi gor

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.343
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Zveš po imenu k ga reeeees prvič slišš........recmo matador gume so obnovljene.....

ne-ne-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.385
5.661
113
Da malo sem zajeb***.........kriva bla reklama iz radija ki mi je ostala v glavi......o ugodnih obnovljenih matador in Marangoni gumah

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.182
3.643
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Sploh tm k prikolce prodajajo jih majo radi gor
Gume, ki so obnovljene imajo obrobu to napisano (OBNOVLJENO), ali pa REMOULD (ali nekaj takega).

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.145
113
obnovljene so panavadi kar precej kramparce, zato so tudi glasne in neudobno ter težje za centrirat... dal bi jih gor na kakšne terence za pozimi če bi bil doma v vukojebini, drugače pa ne hvala, ker so tudi relativno drage glede na novo nižjega cenovnega razreda.

jello

Guru
22. sep 2008
10.266
3.903
113
Gor piše "REINFORCED". Naveliko se montirajo na avtomobilske prikolice, ponavadi znamk Trailermaxx, GT Radial, včasih tudi Fulda ali Sava Trenta. Sam sem jih 15 let nazaj vozil na R5, za tak jajček so bile ok. Na kaj večjega (beri:hitrejšega) pa jih nebi dajal. Niso pa to tiste krampaste gume, ki so bile včasih na fičkotih.