Nakupi hrane, čistil, ... v tujini

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Zanima me, kje nakupujete stvari za doma (hrano, pijača, kozmetika, čistila,...) v tujini, predvsem v italiji in Avstriji. Midva z drago nakupujeva v Eurosparu v Trbižu, ker sva pač velikokorat na poti tam mimo v Trento. Stvari so cenejše za kak € do dva, nekatere še več, nekatere so enake kot pri nas, kvaliteta definitivno boljša. Pasja hrana v pasji trgovini občutno cenejša kot pri nas.
Cene v Avstriji so podobne našim, kvaliteta boljša, imajo nekatere artikle, ki jih pri nas ni. Zaradi poti v Trento nama pride najbolj v poštev Beljak v Avstriji za take nakupe.
Ker sva dostikrat na morju, pridejo v poštev tudi trgovine v primorski regiji. Ker poznava samo Eurospar naju pač zanima, kam se še splača iti. Avto je predelan na plin, tako da so tudi stroški prevoza manjši.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Hmmm kdaj greš kaj po hrano za živali? Bi mi pogledal nekaj artiklov v kolikor imajo, kajti tudi meni se zdi da nas tukaj lupajo s to hrano, sploh če kupuje to malo boljšo (Hills itd...).

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hill's 15kg vreča pride 42€. In pri njih Ni Hill's najboljša hrana, je nekaj srednjega.
redface-1.gif

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
v soboto se na hitro ustavil (žeja) v Billa trgovini ( lipnica)

0,5l coca cola 0,95€
tongue-1.gif
, potem sem še malo pogledal okoli > kruh ameriški toast 2,49, marmelade okoli 3€, pir od 0.6€ dalje....

v šparu (graz-west) se tudi ne spomnim enega artikla, ki ni bil v akciji, da bi bil cenejši kot pri nas...

vprašanje, če je kvaliteta artiklov res kaj boljša kot pri nas

nekako ni več računice ( vinjeta,benz,čas) za špecerijo .....kje so časi, ko smo metro izropali na 14 dni
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
za futer se ti ne splača gor hodit, ker pod črto je dražji kot pri nas. Pri stvareh kot so čistila, praški in podobno pa se splača malo pogledat. Jaz če že grem gor po te stvari, grem v metro. 3 ogromne pakunge pralnega praška, 5 literski kanister mehčalca, par škatl tablet za stroj (najnovejša ugotovitev je da so najboljše in najcenejše hoferske), malo čistil, 10pack šamponov in žajfe 2x in je mir za celo leto
smile-1.gif

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
Harna - Spar ter Billa, navečkrat mimogrede v AUT Radgoni, prav tako čistila ter kozmetiko v DM, dela ena slovenka, ful prijazna - pove kaj se splača na njihovo kartico, kje so dodatni popusti.....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Hill's 15kg vreča pride 42€. In pri njih Ni Hill's najboljša hrana, je nekaj srednjega.
redface-1.gif

Jaz kupujem tukaj za mačko 2kg pakunge, Optimal Care Adult 1-6 z okusom zajca, 16,20€. Si prepričan da je identična hrana 15kg za 42€ tam?
smile-1.gif
Ker če je tako je pri nas kilogram 8,10€ tam pa 2,80€.

Lp

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Sem prepričan, cena je bila na veliko napisana na vreči. Midva sva dala za Golosi pasjo hrano 15kg 30€. Je pa to srednji razred pri njih, pri nas ni na prodaj ta znamka. Najdražja pasja hrana je bila 50€ za 15kg. Pri nas bi to prišlo čez 60€. Žal ta trgovina v Trbižu nima svoje internetne strani. Tudi prodajalcu ni bilo nič jasno, ko sem mu povedal, kake cene so pri nas
10.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
redface-1.gif

Jaz kupujem tukaj za mačko 2kg pakunge, Optimal Care Adult 1-6 z okusom zajca, 16,20€. Si prepričan da je identična hrana 15kg za 42€ tam?
smile-1.gif
Ker če je tako je pri nas kilogram 8,10€ tam pa 2,80€.

Lp

vprašanje, če je sploh mačja hrana v takih paketih

saj pri nas je tud hills nekje 50€, za psa kupujem pa Almo nature

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
V Tuš-u BTC je ena trgovina za živali in tam imajo Hilsa po 60€, sem šel za foro pogledat danes. Prodajalec se je samo kislo nasmehnil, ko sem mu omenil tujino in rekel, da glede cen ne more kaj dosti narediti. Ga drži uvoznik.
Mislim, da imajo v Trbižu tudi almo nature, ne poznava namreč vse hrane in nisva bila toliko pozorna na znamke. Nekaj podobnega pa so imeli, ja.

@All: Kaj pa italija ? Ne verjamem, da hodite samo v Avstrijo po nakupih...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
finta je v tem, da za mačka hrano vprašanje če sploh prodajajo v takih paketih

pasjih hills je 50-60 za 15kg, če kupiš pasji hills 2kg embalažo sigurno ni 7€ ampak bližje 10-15, tudi v italiji...

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Citat:
Uporabnik leprotto pravi:

Po kolko imajo pa dobre vrste pasje hrane gor? Recimo Orijen?

No to tudi mene zanima.
Baje top hrana, trenutno..
Smo psu dali poskusit jo je zmazal v trenutku, Proplan pa bolj ovohava...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hm, dvomim, da bi imeli to hrano v Trbižu. Bom pogledal naslednjič, če bo volja pa že v soboto v Trstu, na poti na morje...

Če že ravno govorimo o pasji hrani, midva sva kupila - Small croc hrana , pa me zanima, če kdo pozna to znamko in kaka hrana je to... Na forumu mojpes so mi to temo takoj prestavili na plačljiv del in tako seveda ne bom videl nobenega odgovora. Majmuni
stupid-1.gif