Nakupe tablice preko spleta-Simobil

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Verjetno je to že bilo kje omenjeno, a žal med iskanjem ne najdem
d055.gif

Nekdo prodaja nexusa preko spleta, ki je bil kupljen pri Simobilu v skladu z akcijo 300e popusta na prenosni ali tablični računalnik. Ta oseba bi sedaj meni prodala to tablico. Dobil bi vso opremo in vse dokumente(račun, garancija). Pred nakupom bi seveda vse preveril.

So ti dokumenti dovolj za policijo, če me pridejo slučajno ganjati čez X mesecev zaradi kraje ali česarkoli drugega ali moram podpisati še kakšno pogodbo?
rolleyes-1.gif

Hvala za nasvet

Nazadnje urejeno:

ganges

Pripravnik
4. nov 2012
160
0
16
Nikoli nisem slišal, da bi se sklepale pogodbe za nakup takih stvari. Vsi dokumenti so čist dovolj, če ne bi morali sklepati pogodbe za vsak mobitel, računalnik, tablico... skratka vsako stvar.

lp

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
Jaz sem doslej za vrednejšo stvar vedno sklenil kupoprodajno pogodbo z osnovnimi informacijami: podatki prodajalca, podatki kupca, predmet pogodbe, kratek opis predmeta (stanje, poškodbe, dodatna oprema...), vrednost. Seveda še dodatek, da gre po sistemu videno-kupljeno.
To sem sklenil ne glede ali sem bil v vlogi kupca ali prodajalca.

Kdor je resen in/ali ima poštene namene, se takšne pogodbe ne bo branil! Vzamet ti 5 minut časa, da izpolniš podatke. Jaz pa imam potem v rokah papir, da sem res lastnik predmeta (ali pa da nisem več lastnik).

(Se pa strinjam, da za vsako malenkost to ni smiselno - kaj je za tebe "malenkost" pa sam presodi.)

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ni butasto imeti kupoprodajne podogodbe, imaš nek papir ampak ne vem če je ta veljaven (glede na to da ni notarsko overjen) če pride do kakšnih nevšečnosti?

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Še vedno, pa v primeru slučaja, da pride do spora, s papirjem lahko nekaj dokazuješ, po drugi strani, če imaš pa vse dokumente (garancija, račun..) na katerih se ujemajo številke (imei), gre pa že samo po sebi za sistem videno kupljeno, pa, če je to v trgovini ali preko fizične osebe.