Nakup vitaminov

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Dober večer,
zanima me, kje bi lahko kupil različne vitamine v praških, da bi le ti imeli kak "certifikat" oziroma, da so sigurno vredu za uživanje in imajo potrdilo o čistosti. Ne potrebujem kapsul oziroma tablet, temveč samo v prahu (kristalčke torej).

Temo sem umestil sem, ker je malce več ogledov

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Kaj misliš s certifikatom? Ne pregleda vseh stvari, ki so na prodaj prej inšpekcija? Dvomim, da bi dovolili prodajati neke praške brez "certifikata"...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.407
7.075
113
Za prave dece je tole:

http://www.myprotein.com/uk/products/alpha_men

Vitamini in minerali, in to ne samo ene par
wink-1.gif

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Jaz potrebujem recimo 500g, 1kg, več vrst vitaminov, ne samo C. Mora pa biti v kristalih, ne tabletah.... Zato sprašujem, varjetno morajo te farmacevtske firme in proizvajalci kje to kupit (se zavedam, da oni nabavlajo večje količine), samo tudi kaj takega bi se varjetno kje našlo, ali pač?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne verjamem, da bi lahko to kje legalno dobil. Farmacevtske firme to dobijo v večjih količinah, ampak so pri nepravilnem doziranju smrtno nevarne.

Ne vem ali je to urbana legenda ali anekdota, da je en izmed zaposlenih v Krki pojedel žlico čistega vitamina C oz. askorbinske kisline in so ga komaj uspeli rešit. Verjetno legenda, ker ga moraš kar nekaj pojest za smrt. Prej je verjetno razjede dobil na želodcu.

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Legalno bi moralo biti, v končni fazi so to prehrambena dopolnila, pri vodotopnih vitaminih pa je OD praktično nemogoč, LD50 pa je za vitamin c 12g na kg, mislim, da je tisto bolj mit.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Čistih vitaminov razen C vitamina ne boš mogel nikjer nabaviti. So nekateri v čisti obliki malo prenevarni - predvsem pri predoziranju - da bi jih lahko prodajali v Šparu.
Določeni vitamini morajo biti v telo vnešeni kot provitamini (kemikalija iz katere vitamin nastane šele v telesu) in torej v "čisti kristalni" obliki sploh niso uporabni.