Nakup telefona za drugo osebo

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Grem v mobitelov center, plačam in vzamem telefon, vzamem papirje(pogodbo...), morda še kakšnega podpišem kot garancijo (da sem jst kriv, če se kje zaštrika), pridem domov, dečva podpiše papirje, pošlje/faxira podpisane papirje nazaj in ima doma nov telefon in itak đabest paket sklenjen za 2leti.

Je to možno ali ne, obstaja kaka finta?

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Grem v mobitelov center, plačam in vzamem telefon, vzamem papirje(pogodbo...), morda še kakšnega podpišem kot garancijo (da sem jst kriv, če se kje zaštrika), pridem domov, dečva podpiše papirje, pošlje/faxira podpisane papirje nazaj in ima doma nov telefon in itak đabest paket sklenjen za 2leti.

Je to možno ali ne, obstaja kaka finta?
Ne bo šlo. Kako naj Mobitel ve, da je res punca podpisala? Recimo, da se par mesecev računi ne plačujejo, Mobitel gre v tožbo. Punca bo spodbijala da je ona podpisala in seveda dobila tožbo... Naročnina se lahko sklene samo OSEBNO, ob predložitvi osebne izkaznice, davčne številke...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
podpise preverjajo- vem iz izkušenj;)
sej zato bi pa še jaz kaj podpisal, da odgovarjam, če gre kaj narobe.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
če sklenitelj ni naročnik, še notarsko pooblastilo ali na upravni enoti overjeno pooblastilo od naročnika in kopijo osebnega dokumenta prevzemnika SIM kartice,