Nakup tablice: Galaxy tab 7.0 vs Nexus 7.0

Galaxy tab2 7.0, Galaxy tab3 8.0 ali Nexus 7.0?

• Skupaj glasov
    12
  • Glasovanje je zaprto .

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Pozdravljeni!
Za ženo kupujem tablico in niham med tema dvema/tremi opcijami. Mora biti udobna za uporabo, s kvalitetni user interfaceom, dobrimi prednaloženimi programi, dobro avtonomijo in vzdržljiva.
Kake hude performanse me ne zanimajo - super količina pikslov, procesor ki zmore nevemkoliko mega/gigaflopsov in podobno. Tudi fotografiralo se ne bo z njo.
Prosim za sugestije iz prve roke, od uporabnikov.
Citati z internetnih strani so nepotrebni/nezaželjeni (to znam tudi sam poiskati), prav tako gostilniške debate.
Prosim za konkretne odgovore,
vnaprej hvala, Miklavž

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Sem imel Samsungove tablice (10, 8.7, Note 2 lte) in sedaj Nexus 7.
Osebno bi ti res predlagal nexusa. Tablica nima nobenega lega, vse se odpira hitro, GPS deluje BP (eni so pisali, da naj bi izgubljal signal, ampak meni se to, vsaj učeri, ni zgodil). 2 dni uporabe, porabljenih 40% baterije (vklopljen Wifi, včeraj par ur GPS), ekran je super. Fotke so bolj tko tko (nima flesha, tko da nardi uredi fotke ob soncu, drugače je pač bl tko...
smile-1.gif
).
Ko ga prižgeš, se postavi 3x hitreje kot Samsung (pač, moje opažanje).

Summa summarum, ne kupim več druge tablice kot Nexusov...

p.s. v kak namen pa bosta uporabljala tablico? Mogoče bi te/vaju znalo malo motiti le to, da je nexus samo 7 inch (10ka je pa itak predraga, čeprav je ornk stroj
grin1.gif

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
No, jaz mam Samsunga 10.1; za njo - pač babe, torbica - je 7 čst v redu. Mail, Skype, glazba, kakšen film. Nič hudo resnega. Mal še mojega lončka zraven - sem motorist in trenutno s sabo nosim svojo 10.1; mal je velika. Za ostala potovanja ja za na motor pa ne. Torej, da mam gor offline karte, navigacijo pa ostala klasika . booking, tečajne liste.
Gre se pa za stari Nexus in ne novi model. Ti trije so cenovno primerljivi med sabo in kitajci. Pa nič slabega o kitajcih...