Nakup skate-a za otroka

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Otroka (6 in 8 let) sta si zaželela skate-a. Ker o tem nimam pojma, prosim za vaš nasvet.

Kaj je bolj primerno za to starost - manjša plastična ali večja lesena? Pri lesenih opažam, da so na voljo še različne dimenzije. Od česa je odvisna izbira dimenzije - velikost uporabnika?
confused-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.312
113
Ce bosta zadevo vzela resno potem vsekakor lesena dila. Itak pol se kombiniras gor razlicne axe in kolescka.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.466
1.924
113
Kupi rabljen profi skejt. Vse kar se dobi v običajnih športnih štacunah za nekaj 10€ ni vredno počenega groša.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.015
1.827
113
Emona / Carnium
Recimo, da tudi jaz odsvetujem nakup v "baby centrih" ali "muller-jih". Zadeve sploh niso kvalitetne in mularija te zadeve kaj kmalu uniči (zanič ležaji, švoh plastika,...). Kar pa je še bolj pomembno, se najdejo produkti, ki so kratko malo nevarni za uporabo (prekratka medosna razdalja ipd.).

Plastični sk8-i so cruiser-ji in so super za učenje, pridobivanje samozavesti,...Za furat so potem še longboardi, za katere pa potrebuješ bolj odprto okolje, ker so precej daljši pač niso primerni za hitre zavoje, prehode na višji nivo (robnik,...) itd.

Klasične rolke (brusni papir po celi površini) pa so lahko enako kot curiser-ji (za furat), potem, če sk8 mulca tolk potegne, bo lahko poskušal tudi kak trik, se zapeljal v kak park, na rampo, skočil na robnik itd.

Vse variacije relativno kvalitetnih desk dobiš od cca. 80-100€ naprej. Poglej v Obsession-u, ker imajo kar dobro izbiro.

Še to, ker so mulci precej lahki, desko težko nagnejo, ker so nove običajno precej trdo nastavljene. Podvozje lahko z napredovanjem postopoma zmehčaš, ker bo z več samozavesti vedno več nagibal in če deska ne bo sledila, bo "bedno"
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
v decathlonu majo čist ok skejte. je pa fajn razmislit, al skejt al longboard oz. pennyboard. slednji imajo namreč večja kolesa in gredo lažje čez kamenčke in male robove.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
v decathlonu majo čist ok skejte. je pa fajn razmislit, al skejt al longboard oz. pennyboard. slednji imajo namreč večja kolesa in gredo lažje čez kamenčke in male robove.

Mi lahko daš link na konretno katerega so mislil?
Sem bil včeraj v Decathlonu in je večina skate-ov za odrasle. Vsaj tako piše v opisu... Zdaj ne vem ali naj vseeno gledam tudi modele za odrasle?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Kupi rabljen profi skejt. Vse kar se dobi v običajnih športnih štacunah za nekaj 10€ ni vredno počenega groša.
Potrjujem.
https://www.alter.si/tabla/sho...rue#Post2009270
Profi zadeva je top, nič prehitro, itd. Tamali je takrat imel 5 let ali še manj. Rolka še vedno kot nova, cena je bila pa nekaj čez 50 eur.
NUJNO pa: čelada in ščitniki sploh za zapestje. Mi smo mu nabavili kar komplet ščitnikov za rolerje. Do sedaj še nobene poškodbe, pa čeprav je bilo kar precej padcev. No, ni čisto res, jaz sem se zložil kot sem bil dolg in širok
grin1.gif
, k sreči brez kakšnega zloma.
Pa še nekaj: ko profiji letajo po skate parku je treba bit previden pri njihovih morebitnih padcih, ker skejti letijo lepo naokrog in zadeva ni čisto nedolžna.
PS: žal ti ne morem dati linka do kakšnega dobrega rabljenega skejta, ker nimam pojma o tem
grin1.gif
. Morda lahko kdo drug tukaj pomaga.
PS2: ne rabiš "otroške" rolke.