Nakup projektorja - presenečenje

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Odločil sem se, da si bom nabavil projektor z LED tehnologijo, ne profesionalno zadevo, temveč srednji razred, ki bo prenosljiv in dober za doma pogledat kakšen film, pa da ne bo potrebno zapret vsako špranjo. Odločitev je padla na LG PA 70G (morda PA72g). Glej ga zlomka, ko pa sem začel brskati, kje bi ga kupil, sem naletel na tole:
Slovenska trgovina TEKSEL: http://www.teksel.si/sl/zepni-projektor-lg-pa70g
Mešani nemški (avstrijski?)- slovenski CONRAD: http://www.conrad.si/LED-proje...A_27634_0402066
Nemški trgovec BEAMER DISCOUNT: http://www.beamer-discount.de/beamer/lg/pa70g-p-40093.html

Za enak proizvod je cena od 473,38 s pošiljanjem pri nemškem trgovcu, 595,00 pri pol/pol trgovcu do 634,40 pri slovenskem.
Pa to ne more biti res, kaj si trgovci res mislijo, da smo (Slovenci) takšne budale da razmetavamo z denarjem v 21. stoletju, ko ima vsakdo doma internet, kreditno kartico ali PayPal?
Te cene sem našel v roku 10 min, brez da bi se še bolj poglobil, ker me je že to dovolj razkurilo. Bom pa definitivno pogledal še bolj detaljno zdaj, da najdem še ceneje kje.
uf-1.gif

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Strategija nakupovanja je OK - kupuješ, kjer je ceneje, mene bolj zanima stališče tistih, ki prodajajo...nas imajo za omejene budale ali kaj drugega?

sandichamp

Pripravnik
10. avg 2007
478
15
18
Ali ti res misliš, da dobi slovenski uvoznik isto ceno kot nemški. Pri nas verjetno uvozijo 10 kosov, v Nemčiji pa 1000+.

LP Sandi

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
"Danes" (odkar je internet) pač SLO trgovca pobaraš za ceno Če pride naproti kupiš pri njem sicer ne.

So pa vsaj v fizičnih prodajalnah bili nedavno marsikje zelo arogantni, ko si želel konkurenčno ceno. Naj pa ima "japončka" v svojem ljubljanskem skladišču. Sam nabavim onega, ki čaka evropejca na severni strani karavank.

Vsekakor pa je očitno folk dokaj pasiven in kupuje lokalno sicer bi se cene že korigirale. Res je, da dobavitelji dajejo slabše cene lokalnim SLO uvoznikom a toliko spet ne. Če se nebi nič prodalo bi tudi oni korigirali. Trgovci v SLO, vsaj dobršen del igrajo na višjo maržo in ne na količino. Očitno zaenkrat uspeva na to vižo.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Jado pravi, da so prodajalci reveži in da smo vsi, ki kupujemo zunaj, barabe.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Ko sem iskal barvni laser za domačo rabo, sem se odločil za Dell. Pri SLO ponudniku je bila cena 450€ + DDV, preko amazona pa me je prišel 120€ s poštnino vred. Ravno tako za vse ostale stvari. Ko najdeš želeni artikel ga greš v trgovino pogledat, poiščeš na netu najcenejšo varianto in se greš nazaj v trgovino pogajat. Včasih iztržiš dober rabat, če ne pa ti še vedno ostane naročilo preko neta. Celo tako je že bilo, da sem od istega ponudnika potem kupil preko spletne trgovine ker je bilo ceneje kot pa v poslovalnici. Pa še brezplačno dostavo na dom se dobil preko spletne trgovine.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik sandichamp pravi:
Ali ti res misliš, da dobi slovenski uvoznik isto ceno kot nemški. Pri nas verjetno uvozijo 10 kosov, v Nemčiji pa 1000+.

LP Sandi

ko bo svojo spletno trgovino razširil po vsaj delčku EU, bo tudi on velik trgovec in se bo lahko drugače menil za marže.

če lahko nemci pošljejo k nam, ne vem zakaj mi ne bi mogli k njim. če lahko nemci prevedejo trgovino v 3 jezike, zakaj je naši ne bi mogli? ...

Drugač pa tudi pri nas obstajajo še dobri trgovci. Sem malo namignil če bo kej popusta, ker sem kr veliko nabavil, pa je šlo 20% dol
shocked-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Lahko ti konkretno odgovorim, ker poznam teksel in sem poslušal že premnogo zgodbo o trgovskih poteh...
crazy1.gif

Največji "problem" pri nas je, da si je "neka" firma pri nas izborila ekskluzivno pogodbo in zaradi velikega števila takih ekskluziv, ki jih drži, nobeno podjetje teh pogodb ne umakne (ker so kao dobri). Tako tudi, če se pogovarjaš (kot firma ki se zanima za uvoz) z matičnim podjetjem iz xy države, te preprosto naslovijo na njih. Seveda ti ne bodo pre-prodali brez marže, sploh, ko si mlado podjetje in ne kupiš 50kosov iz šusa. Torej si dvakrat na izgubi, najprej ker matično podjetje proda po ceni za majhno količino generalnemu uvozniku, po tem pa še ta tebi. Seveda kot končni trgovec nate prevalijo še 2x prepošiljanje... Za to so cene pri nas take, kot so. Dejstvo je, da je "bolje" imeti malo več izbire na policah in mogoče del tega po nekonkurenčhih cenah, kot pa imeti samo tistih par firm, ki imajo normalne cene. Cilj vsakega podjetja seveda pa je, da dobi pravico uvoza od matične firme, takrat se pa pogovarjamo o primerljivo nizkih cenah, samo s pravim človekom se moraš pogovarjat, pa se da.

lp

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Lahko ti konkretno odgovorim, ker poznam teksel in sem poslušal že premnogo zgodbo o trgovskih poteh...
crazy1.gif

Največji "problem" pri nas je, da si je "neka" firma pri nas izborila ekskluzivno pogodbo in zaradi velikega števila takih ekskluziv, ki jih drži, nobeno podjetje teh pogodb ne umakne (ker so kao dobri). Tako tudi, če se pogovarjaš (kot firma ki se zanima za uvoz) z matičnim podjetjem iz xy države, te preprosto naslovijo na njih. Seveda ti ne bodo pre-prodali brez marže, sploh, ko si mlado podjetje in ne kupiš 50kosov iz šusa. Torej si dvakrat na izgubi, najprej ker matično podjetje proda po ceni za majhno količino generalnemu uvozniku, po tem pa še ta tebi. Seveda kot končni trgovec nate prevalijo še 2x prepošiljanje... Za to so cene pri nas take, kot so. Dejstvo je, da je "bolje" imeti malo več izbire na policah in mogoče del tega po nekonkurenčhih cenah, kot pa imeti samo tistih par firm, ki imajo normalne cene. Cilj vsakega podjetja seveda pa je, da dobi pravico uvoza od matične firme, takrat se pa pogovarjamo o primerljivo nizkih cenah, samo s pravim človekom se moraš pogovarjat, pa se da.

lp

zmaga.gif

Točno tako, stvar ni tako preprosta (torej da trgovci le nabijajo maržo itd.) ko si marsikateri končni kupec misli.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.504
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Točno tako, stvar ni tako preprosta (torej da trgovci le nabijajo maržo itd.) ko si marsikateri končni kupec misli.

Veš kaj je jeba... da mi dol vis za razlogei. Mene zanima samo cena pa kako komot pridem do izdelka. Pol je hitro jasno, zakaj raje kupujem na amazonu kot na mimovrste....

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Epson projektor dobiš ceneje v Slo kot v Eu.

Letno kupim cca. 5 projektorjev, pa vem, da me je že zelo bolelo, ko sem gledal cene po tujini.

Sicer pa tudi kupim xyz kosov opreme letno iz tujine. Cisco stikala še nisem kupil v Slo, pa sem jih 25.
tongue-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Celo tako je že bilo, da sem od istega ponudnika potem kupil preko spletne trgovine ker je bilo ceneje kot pa v poslovalnici. Pa še brezplačno dostavo na dom se dobil preko spletne trgovine.

Par let nazaj pogledam ponudbo na Big Bangovi strani za pomivalne stroje, grem še v trgovino in isti pomivalec stane 100€ več kot na spletu. Sem prodajalcu pokazal stran, je samo rekel ''pa kaj so blesavi''. Itak sem naročil na internetu, so mi še zastonj domov pripeljali, če bi kupil v trgovini, bi za dostavo plačal
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Za enak proizvod je cena od 473,38 s pošiljanjem pri nemškem trgovcu, 595,00 pri pol/pol trgovcu do 634,40 pri slovenskem.
Pa to ne more biti res, kaj si trgovci res mislijo, da smo (Slovenci) takšne budale da razmetavamo z denarjem v 21. stoletju, ko ima vsakdo doma internet, kreditno kartico ali PayPal?

Eno tako kupujemo že leta in leta
smile-1.gif

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Citat:

LP Sandi

...Razlika je v ceni 160 Evrov - na grobo s pošiljanjem v Slovenjo in še oni imajo dobiček. Razumel bi nekaj evrov oz. procentov. Ne me farbat s takimi :)

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Epson projektor dobiš ceneje v Slo kot v Eu.

Letno kupim cca. 5 projektorjev, pa vem, da me je že zelo bolelo, ko sem gledal cene po tujini.

Sicer pa tudi kupim xyz kosov opreme letno iz tujine. Cisco stikala še nisem kupil v Slo, pa sem jih 25.
tongue-1.gif

Epson praviš...bom pogledal, če imajo kakšnega takega v Sloveniji, ki ustreza mojim željam. Če ga imajo in je cena vsaj spodobnaga bom pa vzel.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik moho pravi:
Citat:

LP Sandi

...Razlika je v ceni 160 Evrov - na grobo s pošiljanjem v Slovenjo in še oni imajo dobiček. Razumel bi nekaj evrov oz. procentov. Ne me farbat s takimi :)

koliko zmot je v tvojem razmisljanju
bonk.gif