Nakup prenosnika višjega cenovnega ranga...

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Imam sedaj HP EliteBooka, ki bo star 2 leti, pa je neka opcija menjave in se moram odločiti kaj naj vzamem.

Seveda kot prvo sem gledal novega iz serije elitebookov, ker sem zadovoljen tem, sem pa odprt tudi za kaj drugega. Zato me zanima s čim ste zadovoljni?

V glavnem, imel bi nekaj za cca. 1200 brez ddv, največ 14 col, še raje manj (imam doma in v pisarni dodaten monitor), čimlažjega (vsak dan ga nosim s seboj), SSD disk bi že moral imeti, pa če je opcija 3G modula je dobrodošlo. Drugače pa načeloma ni nekih hudih zahtev. Če vzamem elitebooka me samo pri 12 colskem zmoti integrirana grafika (sej načeloma je ne rabim) in pa usb samo 2.0 (to pa bi prišlo prav.

Sej razmišlajm tudi v smeri jabolčnika, samo sem res navajen na microsoft. Če pa dam na maca winse, bo pa hecno izgledalo
smile-1.gif

Hvala za ideje

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Novi MacBook Air 13“. Ampak ima integrirano grafično (če ne rabiš res dobre grafične to ni problem) in USB 2.0, ampak imaš thunderbolt priključek. Dobra stran je teža, ker je okoli 1kg lažji od ostalih 13“ (odvisno od modela).

Na OSX se boš navadil v trenutku in nekako dvomim, da boš pogrešal Windowse, razen če si vezan na določene specifične programe in igrice. Če katerega programa ni za MacOS, pa poženeš virtualno v unity načinu in je (skoraj) enako.

Je pa res, da za tak denar dobiš pri ostalih firmah boljši hardware.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
EliteBook 8460p bi se moral dat dobit s tvojimi preferencami. 14" ekran ga naredi ravno pravšnjega tudi za kam nest.
Dobi se jih tudi z SSDjem, pa s 3G kartico.

Zgoraj predlagani MacBook Air je mimosunek stoletja. MacBook Pro 13" bi bil alternativa elitebooku... ampak ne za to ceno
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik joejoe pravi:
EliteBook 8460p bi se moral dat dobit s tvojimi preferencami. 14" ekran ga naredi ravno pravšnjega tudi za kam nest.
Dobi se jih tudi z SSDjem, pa s 3G kartico.

Ja sej to sem gledal... mogoče celo verzijo z 12" displejem... ker zdaj imam 14", pa mislim, da bi preživel tudi z manjšim
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Če vzamem elitebooka me samo pri 12 colskem zmoti integrirana grafika (sej načeloma je ne rabim)
Kaj to pomeni? Raje bi imel ločeno grafiko?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Če vzamem elitebooka me samo pri 12 colskem zmoti integrirana grafika (sej načeloma je ne rabim)
Kaj to pomeni? Raje bi imel ločeno grafiko?

eh ja... napisano malce čudno... pri 14" dobim Radeon HD6470M , pri 12" pa Intel HD3000 Dx 10.1

Hotel sem povedati, da neke specialne grafike načeloma ne rabim!

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
ti pa si lolek 1 kilo lažji od konkurentov... preveri teže konkurentov pa boš videl v kakšni zmoti živiš

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Se strinjam.

Ne maram Appla, ampak ce bi zdle kupoval 13", bi vzel novega Aira. Za jurja + ddv dobis lahko masino, dober zaslon in locljivost, SSD in spodoben proc.

In teza je pomembna!

LP

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
Sony Vaio X serija. 70dag je vsega skupaj, imam ravno za prenašat okoli. Ima pa nekaj pomanjkljivosti. Če te zanima več pa pod privat.