Nakup Pentax k100d super v Avstriji.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Že nekaj časa se odločam za nakup Pentaxa k100d super. Ker ga v Slovenji že nekaj časa ni za dobiti, v ponedeljek pa se bom vozil v Avstriji med Radgono, Gradcem in Celovcem me zanima v kateri trgovini, na tej poti, bi se bilo pametno ustaviti in pogledati ali imajo ta aparat. Mimogorede, prejšnjo soboto sem bil v Gradcu in v Mediamarktu in Saturnu ga nimajo.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Preverjal sem pri slovensih internetnih trgovinah in v foto Tabor v Mb, nikjer je nimajo. Tudi Beseničar, ki mislim da je eden večji dilerjev, jih nima. Imajo pa k10d, vendar se prvič spuščam v zrcalno refleksni razred in zaradi omejenega znanja ne upam višje kot je k100d.

Dolfe

Pripravnik
22. jul 2007
836
1
18
City center v Celju, trgovina Hartlauer se se hvali da ga ima po super niski ceni, 444€.

Kaj pa nakup po spletu zunaj? TULE ga imajo v KIT-u z dvema objektivoma.

lp
Dolfe

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Od včeraj naprej sem ponosen lastnik Pentaxa k100d super. Kupil sem ga v Avstriji, sicer za odteken dražje, kot 444 €, ampak se mi ne da voziti v Celje. Edini problemček je, da bom sedaj moral najti navodila v Angleščini ali še boljše v Slovenščini, saj mi Nemška ne sedejo najboljše.

Do sedaj sem imel (no, še imam) Canon A60. Razlika do tega Pentaxa je občutna. Novi veliko težji
grin1.gif
.

lp

kronk

Zelenc'
18. dec 2007
1
0
1
Pozdravljeni!
Tudi sam se zanimam za nakup omenjenega DSLR-ja. Nekako sem že "prerastel" svojo Minolto F300 in bi si rad umislil en DSLR aparat. Še posebej sem se nad njimi navdušil, po tem, ko sem imel možnost v službi (no bolje rečeno na volonterskem pripravništvu) igrat s Canonom Eos 350d. No vendar se vseeno imam za začetnika v DSLR fotografiji. Po spremljanju raznih testov po forumih, sem se nekako ogrel za Pentaxa K100d super. Največji adut pri tem aparatu je mi je njegova cena in vgrajena stabilizacija. Zanima me predvsem fotografija narave, pokrajine in čisto običajna družinska fotografija.

Se morda splača še malo varčevati in kupiti katerega od naslednjih: Nikona d40X, Canona EOS 400d, Olympusa E-510, Sony A100. Ali pa med njimi in pentaxom ni takšne razlike in se mi tistih 200€ bolj splača investirat v nakup fleša ali druge opreme.

Zanimajo me izkušnje morebitnih lastnikov te kamere. Kaj jih morebiti moti in kaj jih navdušuje.

Hvala za odgovore

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Angleški manual najdeš tukaj: klik.
Drugače pa imaš na tej strani še polno nekih PDFjev.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Pomoje se ti bolj splača teh 200€ investirati v drugo opremo.
Dražji fotoaparat ti ne more nadomestiti zunanjega fleša ali pa kakšnega dodatnega objektiva.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Res je najbolje investirat v dodatno opremo. Po nakupu K100Dsuper, mi je hitro postal kit objektiv "prekratek", zato sem dokupil še Tamrona 18-250. Božičku pa sem pisal za en hud fleš. Vendar je tole dokupovanje opreme malce dvorezno, saj če menjaš body moraš ostat pri isti znamki. Po kosih bi verjetno težko iztržil realno vrednost..

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Kaj več o rezultatih fotografiranje še ne morem napisati. Občutek pri fotografiranju je drugačen kot pri navadnih digitalcih, saj te kar sili k eksperimentiranju in želji da bi naredil dober posnetek. Pa tudi teža in velikost aparata ti da občutek, da si pravi moški
grin1.gif
.
Do sedaj me je najbolj presenetila fotografija pokrajine, ko se začne večeriti, saj je aparat očitno sposoben sprejeti občutno več svetlobe kot navaden digitalec npr Canon a60.
Lahko zapišem še to, da sem v enem dnevu porabil en komplet baterij => potrebno si bo omisliti baterije za polnjenje.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.885
626
113
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Lahko zapišem še to, da sem v enem dnevu porabil en komplet baterij => potrebno si bo omisliti baterije za polnjenje.
Navadne baterije običajno zdržijo maksimalno 40 posnetkov. Polnile pa po 200 in več, tako da so praktično nujne.