Nakup olympus ?

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Pozdravljeni.

Načrtujem nakup fotoaparata, pa me zanimajo vaša mnenja glede tegale kompleta.

http://www.fotomarket.net/kata...product_id=4479

Vse opombe in predlogi so dobrodošli, uporaba pa bi bila zgolj na amaterski osnovi (izleti, družinska fotografija, dopusti, kakšen športen dogodek ali koncert,...).

V mislih imam Olympus, ker trenutno uporabljam Olympusov C 765 UZ, kateri mi je do sedaj (cca 5 let) kar korektno služil.

Hvala za nasvete in predloge.

LP Vesper

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Zelo dobra mašina za ugodno ceno, s kit objektivi, ki so med najboljšimi kiti na tržišču. Stabilizator slike je vgrajen v body, zato boš imel vse objektive stabilizirane, kar je dodatna prednost. Eni bojo v debato privlekli šum na senzorju, ki je malenkost višji kot pri konkurenci (Nikon, Canon), vendar kvaliteta optike to odtehta (po mojem skromnem mnenju). Pa še Olympus je trenutno še kar edina firma na trgu s spodobnim avtomatičnim čiščenjem senzorja (prah in ostale nadloge). Če si bil dosedaj zadovoljen s C-765, boš s tem še neprimerljivo bolj. Zato samo go for it.
zmaga.gif

kostevc

muhar
24. jul 2007
1.364
2
38
Kostel
kostevc.blogspot.com
Citat:
Uporabnik vesper pravi:
Pozdravljeni.

Načrtujem nakup fotoaparata, pa me zanimajo vaša mnenja glede tegale kompleta.

http://www.fotomarket.net/kata...product_id=4479

Vse opombe in predlogi so dobrodošli, uporaba pa bi bila zgolj na amaterski osnovi (izleti, družinska fotografija, dopusti, kakšen športen dogodek ali koncert,...).

V mislih imam Olympus, ker trenutno uporabljam Olympusov C 765 UZ, kateri mi je do sedaj (cca 5 let) kar korektno služil.

Hvala za nasvete in predloge.

LP Vesper

Zelo dober komplet.
wink-1.gif
Kolega je nabavil ravno tega in je zadovoljen.

Piši mi na PM pa ti ga porihtam za 698,88 EUR.

lp, kostevc

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
problem šuma je tako ali tako viden samo na ekranu, se pravi, na kompu, ko daš pa fotke razvit, pa šuma ni nikjer ...
wink-1.gif

tole je zelo spodoben, predvsem pa kvaliteten komplet. priporočam.
smile-1.gif
predvsem zato, ker če hočeš pri Nikonu oz. Canonu nabaviti podobno spodobne objektive, je treba kar seči v žep.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Se strinjam z napisanim.

Če pa želiš kasneje še boljši objektiv, imaš dobro izbiro v Zuiko višjem razredu. 14-54 je odličen objektiv, rabljenega pri nas ali pa šverc iz USA dobiš že precej poceni. 12-60 je pa sploh najboljši standardni zoom objektiv, kar se jih dobi. Iz prve roke lahko potrdim, da je izjemen objektiv.

Skratka, Oly ima dovolj dobre aparate in odlične objektive.