Nakup novega LCDja - LG?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Doma kupujemo nov LCD televizor in v oči mi je padel spodnji model od LGja:

http://www.mimovrste.com/artikel/1350172019/q=led%20lcd%20lg/led-lcd-tv-sprejemnik-lg-32le5500

Ga ima kdo? Kakšne izkušnje?
Zadeva se bo priklopila na kabelsko televizijo - za gledanje digitalnih programov na kabelski je potrebno imeti DVB-C. če se ne motim?

Pri sorodniku sem videl na lcdju rahlo motno sliko, ne popolnoma jasno, kot sem jo sedaj navajen na starem katodnem tvju. Je možno, da je krivo, da sem ga gledal preveč od blizu (diagonala je bila vsaj 32" če ne več, jaz sem bil pa oddaljen cca 1,5m)?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.561
9.809
113
40
MB
kriv je slab signal
smile-1.gif

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
shimay, za pol cene kupiš lcd, ki bo čisto primeren za tebe. ne rabiš za to led.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Am.. Ce si vajen CRT-ja, ti bo na plasmi bolj domaca slika. Kup 37" panasonica, za 500€ pa je..

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
kriv je slab signal
smile-1.gif

Ne vem če je bil ravno kriv slab signal, ker imajo T2 tv...

Zakaj ne LED LCD?

Zakaj raje plazmo?

Kupuje se pa 32" ker večji ne bo šel v odprtino v dnevni sobi, pa tudi glede na oddaljenost je dovolj velik ekran.

kroja

Pripravnik
4. nov 2008
282
0
16
motna slika je zato, ker je preslaba ločljivost(problem pri t2) in se na katodnem tvju to ni poznalo, pri nekoliko večjem tvju se pa pač to pozna. in to nima veze, da je kaj narobe na lcdju. Pri led lcdju ne bo nič bolje. pač vsak preferira svojo znamko, svoj tv. Sicer pa nevem kje ljudjem denar da bi kupili nek led, pa še točno ne vedo zakaj bi ga. Gre se za to da za nekoliko boljšo kvaliteto, ki jo v praksi še opazil ne boš, plačaš bistveno več.

http://www.mimovrste.com/artikel/1350176023/lcd-tv-sprejemnik-lg-32ld320

za teh 340eur boš dobil vse kar ti rabiš, če bo signal prišel v kvaliteti kot treba v ta tv, boš videl sliko dovolj dobro za tvoje oko. Še na en meter ti bo dobra.

Nazadnje urejeno:

DognerDJ

Fizikalc
10. sep 2009
1.329
0
36
Maribor
Obišči stran
Motna slika je lahko tudi rezultat vseh mogočnih filtrov, izboljškov, ...

Izklopi vse dodatke in pol primerjaj sliko - najprej izklopi 100 oz. 200 Hz, odstranjevalec šumov, ....

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Teh debat je na alterju ohoho, malo pobrskaj...

Na hitro: plasma ima naravnejse barve, vecjo porabo stroma, boljse odtenke crne barve in "mehkejso" sliko.

LCD ima v vecini bolj "umetno" sliko, meni osebno deluje celo risankasto in v praksi prikaze vec suma. Prav tako imajo doloceni LCDji se vedno tezave s hitrimi akcijami na zaslonu.

Pa LED je samo osvetlitev LCD zaslona. V praksi spet prakticno enako, kot LCD z klasicno katodno osvetlitvijo. Pravi LED TVji so pa hudicevo dragi.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
moji starci imajo 32" lcd lg priklopljen na T2. Z 2m+ razdalje ko se gleda tv je slika čist solidna, gled ena to, da so dal za tv manj kot 400€. Na tako malem ekranu je škoda zgubljat čas in izumljat toplo vodo kater ima boljšo sliko, še posebno če je radalja 2m+. V tem primeru bi jst rajš gledal kje dobim najceneje in največ dodatkov, kot je usb priklop za gledanje filmov in čim več razliičnih priključkov.