nakup nikon coolpix p600 ali ?

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Do sedaj sem imel P510 in sem bil z njim zadovoljen ampak je romal k očetu...zdaj pa rabim nadomestek.Ker sem se navadil nekako na tega p510 seveda zdaj gledam nikona naprej in se nekako nagibam na p600 , p530 , p520.

Kaj od tega je za vzet oziroma kaj priporočate poznavalci za amaterja.

Da se popravim....lahko je tudi kakšna druga firma in ne nujno nikon...da ima zoom okrog 40 in da prime široko ala 24mm (več al manj)

Hvala

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sem malo poizkušal v trgovini se poigrat z p600 in me ni nekako prepričal...sem potem vzel v roke Sony Cyber-shot HX400V in mi je deloval dosti bolje...predvsem v temi (kolikor sem jo lahko dobil).

Tako da sem kar kupil Sony...bomo videli kaj bo.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Pozdravljen
Tudi sam se odločam za nakup kompaktnega fotoaparata, pa ne vem, kaj naj vzamem. Gledal sem nikon P600. V čem je razlika med P600 in P610 razen v ceni?
Kaj je trenutno najboljši nakup in zakaj te nikon ni prepričal? Kateri dela dobre fotografije tudi v slabši svetlobi?

Dodano:
Dokaj zanimiv se mi zdi tudi Panasonic DMC-FZ72

Nazadnje urejeno:

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Sicer pozen odgovor ampak nikoli se ne ve.
Najprej sem vzel v roke p600 in poskušal zelo zazumat in slikat z roke v zraku na drugo stran trgovine...katastrofa. Potem sem poskušal še malo pozumat pa slikat eno "črno luknjo" oziroma bel napis na prospektu v enem temnem vogalu in spet nikakor ni hotlo izostrit slike.
Potem sem povperašal trgovca in mi je dal v roke sony-ja. Sem ga spet enako ko nikona dvignil in slikal s 50x zoomom in glej ga zlomka slika je uspela..potem sem povedal ,da itak vsak fotič dela dobre slike na svetlem in potem je prodajalec dal fotoaparat v omaro in brez fleša z roke na pamet slikal. In spet slika je bila super.

Naj poudarim ,da se mi roke tresejo in sem iskal nekaj da lahko normalno slikam kot neki nori japonec, pa tudi ko rabim slikat takoj (fotoaparat je pripravljen v 2s za slikanje od pritiska na vklop(vklučno s pritiskom gumba)) ,da je takoj pripravljen oziroma če bi se rad igral malo dlje ima en mali miljon možnosti nastavljanja operacij (celo ročno lahko ostriš sliko).

najbolje od vsega pa mi je polnjenje baterije, in sicer ima isti prikluček kot telefon (micro usb) in ga lahko polneš na telefonski polnilec. Osebno ko sem šel na pot sem si vzel power bank velikosti 12000 mA za foto,tab in telefon in mi je bilo dovolj da sploh nisem polnil power banka.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
652
27
28
Dravograd
Zdravo

Sem vmes že kupil fotoaparat in sicer sem vzel Nikon ampak malce slabši model P530, sem ga v nemčiji dobil za 220€ in sem kar zadovoljen z slikami na ekranu, moram dat naredit kakšno sliko v formatu 10x15, 13x18 in 20x30, da vidim razlike v kvaliteti, zoom pa ima 42x in je dovolj.