Nakup nepremičnine in dokumentacija

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Pozdravljeni.

Situacija je taka

Odločam za nakup stanovanja (novogradnja), kateremu pripada tudi lesena nadstrešnica-še ni zgrajena. Po dogovoru z investitorjem bi tam postavili zidano garažo in sicer točno na mejo parcele (parcela, na katero meji garaža je prav tako last investitorja). Zanima me, ali mi mora prav tako napisati soglasje za postavitev na meji in ali mora on tudi zaprositi za GD za nezahtevne gradnje. Hvala za odgovore in LP

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.022
191
63
Zahtevaj tisto tadebelo mapo z vsemi načrti in opisi gradnje... Če je nadstrešek vključen notri, potem je že požegnan in ne rabiš nič drugega. Če pa ga ni, potem je pa malo bolj zakomplicirano. Boš moral pridobiti soglasje in vse ostalo.
Sicer pa bo najbolje, če se pozanimaš na upravni enoti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Hvala za odgovor, upravna enota ne ve kaj bi rekla-sami sposobni, pa sem drugače zrihtal, zatežil, da če se gre za novogradnjo mora bit tut garaža vrisana... Pa nekaj ni s papirji štimalo tko da je zdaj vloženo novo gradbeno dovoljenje, kjer je garaža že vrisana ;-) Smo porihtali vglavnem.

Aja.. če kdo kupuje stanovanje na Gorenjskem v Tržiču naj pošlje ZS, pa pošljem slikce, opis, itd :) Se pa prodaja komplet opremljeno-rabiš samo kovčke ;-)