Nakup nape

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Starši kupujejo napo, so me prosili za pomoč, jaz pa vas
grin1.gif

V kuhinji imajo "dimnik", prazna luknja, kjer je bila pred mnogo let napa. Širina 60cm. Želijo si nekaj poceni, pa da ni preglasno. Budget tam do 150 EUR. Je kdo slučajno na tekočem kaj se splača vzeti oz, česa se ne splača in na kaj je potrebno paziti?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.134
113
Samo v vednost. Če je luknja res dimnik potem ni ok za napo, para se namreč kondenzira pri prehodu skozi dimnik in posledično odteka voda. Slejkoprej bo nekje ven udarilo.

Glede tišine in zmogljivosti ti je pa že predhodnik napisal. Pri močnih napah sicer ni problem samo ventilator, ker kmalu začne postajat glasno vse drugo (tuljenje vetra čez vrata, okno, vrtinčenje zraka v "luknji" ipd.).

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Edina tiha opcija nape je, če vzameš tako ki bo imela motor na strehi. Kar pa, razen pri kakih novogradnjah, ponavadi ni opcija. Aja, pa tudi cena...

Glede na to, da bodo vse pri dobrem vleku več-al-manj glasne, raje vzami tako da "izgleda", kot da z nekim malim vložkom probaš najt neki posebnega. Navsezadnje, več jo boš gledal kot pa bo na ful laufala...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.257
7.048
113
Po mojih izkušnjah kaj manj kot 300 kubikov pretoka lufta nima smisla, ker potem ne služi svojemu nameno. To pa je povečini že vse tam 40, 50 dB, kar je hrupno.