Nakup na s.p.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Morda kdo ve kok je lahko najvišji znesek na s.p. na gotovino? Nekje slišim 500€, nekje 1000€?......

kenhom

Pripravnik
14. sep 2010
36
0
6
pa se lahko na s.p. kupi npr gume za avtomobil, ki ga uporabljas za to delo? kaj pa deli za servis, se lahko vzame iz firme? avto sicer ni pisan na s.p. ampak je last fizicne osebe, uporablja pa se ga za prevoz na to delo.
sori , ce sem hijackal temo:)

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:
pa se lahko na s.p. kupi npr gume za avtomobil, ki ga uporabljas za to delo? kaj pa deli za servis, se lahko vzame iz firme? avto sicer ni pisan na s.p. ampak je last fizicne osebe, uporablja pa se ga za prevoz na to delo.

Če avto ni pisan na "firmo" ne smeš (oziroma lahko do prve kontrole
smile-1.gif
) kupovati rezervnih delov zanj "na firmo"

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
zaradi tega pa si seveda lahko obračunaš kilometrino...
če pa imaš službeno avto, pani kilometine, mislim pa da je potem "boniteta" če ga uporabljaš tudi privat

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:

Nič, niti bencina, niti servisov, samo kilometrina.

Je pa fino imeti dizla, če imaš morda na firmo kak kombi, ima potem le-ta nenavadno visoko porabo. :D

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:

Je pa fino imeti dizla, če imaš morda na firmo kak kombi, ima potem le-ta nenavadno visoko porabo. :D

Sam pretiravati ne smeš in pa konstantno mora biti. Je inšpektorica v excel tabelco vpisovala račune za nafto in kilometre na službenem avtu. Iz tabelce ji je pa povprečno porabo računalo...

kenhom

Pripravnik
14. sep 2010
36
0
6
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:

smile-1.gif
dizla a?:) kako to mislis s porabo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
Kako pa je vedela koliko kilometrov je narejenih, glede na to, da ni več obvezno pisati nalogov?

lp

v tem primeru so se pisali! Pa veliko jih poznam, ki še vedno pišejo naloge, ker tako je vseeno še najbolj "čisto".
Res je, da ni več obvezno pisanje poznih nalogov, ampak dokazovanje je na tvoji strani...

Sam jih pa ne pišem...

kenhom

Pripravnik
14. sep 2010
36
0
6
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik kenhom pravi:

smile-1.gif
dizla a?:) kako to mislis s porabo?
si mislil v priemru, ce imas avto na s.p., in potem pride "visoka poraba" prav, ne?
v primeru z obracunavanjem kilometrin tega "problema" nimas ne:)
kako pa dokazujete da ste nekje bili? nrp, da si obracunam potni nalog oz. kilometrino iz lj v maribor in nazaj, kako "upravicite oz poknjizite" tak potni nalog?
hvala

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz brez težav, ker se vozim delati na gradbišča in kasneje za to seveda izstavim račun.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Morda kdo ve kok je lahko najvišji znesek na s.p. na gotovino? Nekje slišim 500€, nekje 1000€?......

kako je to mišljeno, najvišji znesek na s.p. na gotovino? znesek za kaj?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za gotovinsko transakcijo (npr. nakup robe), preden je potrebno placati preko banke. Jaz imam v glavi 420 EUR, nikakor pa ne tisocaka. Mene to ne zadeva, ker imam normirane stroske, tako da nisem 100% preprican, bo kaksen racunovodja povedal.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Hmm, poznam firmo, ki nabavlja robo in to za veliko večjo vsoto, cca. 3000-4000 EUR naenkrat in po dvakrat na mesec. Kako se potem izogne, da mu papirji štimajo?