Nakup na Hrvaškem in vračilo davka

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Davka imajo 23%, torej če ga dobiš povrnjenega se sigurno splača kupovat pri njih, cene hrane so enake kot pri nas, tehnike tudi.

Kako je s tem dandanes? Koliko je potrebno kupit, da dobiš davek? Kako je na naši meji - od koliko naprej carinijo?

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Ko sem pred leti (2) uveljavljal povračilo je bil znesek 1000 kun - pazi pa na našo ker če boš švercal se zna zgodit da boš nadoknadno dobil položnico - ker hrčki sporočajo našim in naši hrčkom kdo kaj prijavlja in kdo ne- lastna izkušnjako so me naši pajkani prijavili hrčkom in sem imel probleme (ampak teta podkupnina je uredila).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
spet nebuloza.

nobenega sporazuma ni, lahko je samo naslajanje avtoritete.
odpiralcu teme.
dej ti glej hrvasko iz naslanjača in ne rini dol. a ni to tvoj moto. hrvata samo za mrtvog brata.

kaj dela dnar.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če grem k njim v Spar, Müller, Obi... in kupim iste stvari, kot bi jih pri nas ampak s 23% popustom - kaj ima Hrvaška in Hrvati tu vmes? Sem pa doma 100m od meje, VŽ mi je 15 min stran, tak da mi je še bližje kot če bi v MB rinil.

Drugače pa a ni pri nas 150€ (na osebo) preden začnejo carinit?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
proda, zaračuna, police napolni hrvat. del marže ostane tam. in če jih ne amraš, sklepam po podpisu..je to nesprejemljivo.

jest ne jem pr siptarju recimo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Vprašaj v sami trgovini.

Včasih izpod 500 kn niso vračali davka, zgornja meja je bila 1500 kn, edino cariniki se nikoli niso mogli zediniti, če je to s PDV ali brez.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik softi pravi:
spet nebuloza.
če je zate nebuloza 3 urno zasliševanje - in to pri izhodu čez cca 4 ure, kje je roba ki ste jo izvozno carinili in potem podkupnina cariniku(je ni hotel vzeti takoj ampak je počakal da so odšli vsi šefi domov) ko sem mu dal 200€ (faktura je bila skoraj 20 000€ in se mi je zato splačalo) mi je tudi pokazal fax ki je bil napisan na roko in na njemu poleg moje reg. št. še 5 drugih in poslan iz slo. policije - potem je definitivno nebluoza
nobenega sporazuma ni, lahko je samo naslajanje avtoritete.
ko sem prišel na našo stran sem vprašal po katerem zakonu in členu cinkarijo svoje državljane so mi pojasnili da je to prijateljski dogovor - in tudi ugovor na ministrstvo mi ni dal odgovora, sem pa kasneje izvedel, da sedaj ne smejo pošiljat faxov ampak lahko samo kličejo
.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mam 'veze' na carini, pri vrhu,,in vem da dogovorov ni..je pa špecanje s strani posameznikov. za tak znesek so vsi veseli. ta k cinkari dobi zadoscenje in povracilno uslugo kolega na drugi strni, ki je pa nagrajen.

me pa prav zanima kaj hudica si to vozil, v taki ceni, da si verjel, da bo slo cez. zlato, eksploziv..ker pohistvo, tehnika...je ipak prevec ocitno

B81

22. jul 2007
37.743
11.019
113
Kje si doma? Kaki Videm ali kaj podobnega?

Sem sam razmišljal o nakupu cotovja tam, pa raje prek ebaya kupim, pa še ne rabim nikamor hodit.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.479
449
83
ksz

Cinkarjenja sta dve vrsti - eno je telefon / faks kolegu na drugi strani meje, skupaj z imenom, registrsko, tipom avtomobila...

Drugo je sodelovanje na državnem nivoju, ko dobiš "pozdrave" lahko tudi po pol leta (kar se je dogajalo recimo z italijani in ivo pred eu). Nima veze ali te kdo hakla na meji ali ne, za organ je celo bolj učinkovito, da se ne ukvarja s teboj.

Ne o enem, ne o drugem na primeru hrvaške ne vem nič. Proti drugemu ne moreš nič, proti prvemu mogoče - če greš na mejni prehod, kjer je med enimi in drugimi dovolj "nikogaršnje" zemlje. Tam prevekslaš robo v nesumljiv avto, ki gre naprej, ti pa potem z nasmeškom pripelješ do carinika
wink-1.gif

Hrvati so bili včasih tudi precej tečni, ko si na meji štempljal papirje. Cariniku si dejansko moral pokazat robo, ki zapušča državo. In je preveril, če stvari v avtu sovpadajo s postavkami na računu. Enkrat je celo hotel videti par superg. Sicer logično, da želijo preprečit goljufije z neplačevanjem ddv-ja za stvari, ki ostanejo v državi, ampak v Avstriji recimo tega nisem v x letih doživel nikoli.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Poslovni partner iz BiH me je prosil če mu kupim zlatnike v A ker sem vzel na firmo sem rabil izvozno deklaracijo - in ko sem jo štemplal me je naše "prase" ocinkarilo ampak sem imel srečo ker sem bosancu predal robo v Zg., ker ko sem prispel nazaj na mejo so naredili premetačino ker so najprej mislil da vozim robo nazaj ter da bom uveljavljal fiktiven izvoz (hrčki pa bi si opomogli ker bi mi zasegli robo) ko sem jim "dopovedal" da sem jaz peljal samo čez našo mejo ker kao da bosanec ni mogel v Slo zaradi vize in sva robo prelozila v nikogaršnjem ozemlju sem moral povedat kdo je to bil in oni so to takoj obvestili vse prehode z BiH (ampak je na srečo minilo dovolj časa da je možakar že zapustil hrčke).
Sedaj pa ko sem že skoraj polovici carinikom na Obrežju (našim in hrčkom) preskrbel Omege in Hblote po sindiklni ceni imam mir pa četud bi vozil atomsko tja ali k nam.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ormož. Na Hrvaško lahko dobesedno pljunem, pa zadnjič sem videl, da imajo v VŽ praktično ''vse'' trgovine, še Billo ki je ni pri nas.