Nakup mini sefa

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
To je tudi ena od opcij.

Ampak zanima me, če se je slučajno že kdo poglobil v kvaliteto teh mini sefov.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Rabiš še en večji sef v katerega boš spravil tega manjšega - ker v nasprotnem primeru ti priložnostni tatič lahko odnese cel sef in se z njim muči v domači garaži
grin1.gif

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Rabiš še en večji sef v katerega boš spravil tega manjšega - ker v nasprotnem primeru ti priložnostni tatič lahko odnese cel sef in se z njim muči v domači garaži
grin1.gif

hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

Black

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Ponavadi se takšen sef montira v omaro (izreže se zadnjo steno omare) in iz notranje strani sefa privije na nosilno steno, tako da je fiksiran.

bula

Fizikalc
3. sep 2007
453
26
28
Meni se v tem primeru zdi boljša varianta nek skrit predal/prostor, ki ga je precej težje odkriti kot pa mini sef. Seveda je to pogojeno s prebivanjem v lastni hiši, v bloku je to težje izvedljivo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.161
6.969
113
pri taščici
V bloku sem si jaz ”sef” naredil pod banjo. Da bi sploh videl pokrov in do njega prišel na obzidani banji, bi moral konkretno odmakniti pralni stroj. In ja, bil sem oropan, vendar je sef ostal nedotaknjen. Zanimivo je bilo da fasciklov s položnicami tudi niso razmetali

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Če ga imaš se ti verjetno ne splača hraniti denarja v njem..ker vlomilec se bo osredotočil ravno nanj (in ga odnesel). Je pa dobra varka...

Poznam dva primer (zgodbice) okoli teh sefov...od sodelavke (že v penzionu) soseda je bila zobarca (privat)..logično da ni stradala. soprišliponoči v hišo in so nekaj ur štemali sef (kot kaže je bil konkretno zabetoniran)...seveda so ga izštemali in celega odnesli...menda tudikonkretno denarja v njem. od sosedov logično da noben nič slišal.

Drug primerček...os zdajšnje sodelavke kolegica, sta imela doma sef (nekaj takega kot na sliki) in ker nibilo kaj uporabnega za spravit noter, sta imela spravljene vnjem 'pripomočke', do katerih otroci naj ne bi prišli. No tudi njim so vlomili in odnesli ta sef....bi bilo pa dobro pogledati njihove face, ko so ga odprli in našli v njem dildote
hysterical-1.gif

in še nekaj je..če ti že vlomijo..grejo metodično čez celo hišo...in najdejo vse (tudi sef, kakro vse poskrit denar)..tako da...po svoje BV torišt denar za te zadeve, ker ne bo koristi (ženini sestri vlomili mesec nazaj...je ni bilo stvari, ki je ni obrnil,odprl, pretipal...odnesel pa striktno denar in zlatnino)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
kakšna 100+ kilska stara zadeva (seveda prazna ali napolnjena z dildoti) na vidnem mestu bi mogoče solidno zaposlila lopove

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
Citat:
Uporabnik perofero pravi:
Razmišljam o nakupu manjšega sefa. Katere znamke so najbolj zanesljive? So te omarice za 50€ sploh kaj varne?

npr. http://www.mimovrste.com/artikel/4110056926/poslovni-trezor-atlantis-mini-el

Profi verjetno samo pihne ampak za priložnostne tatiče pa verjetno bo malo ovire.

Je boljše na kodo ali na ključ?

teža 7,5kg. hahahaha

Še en, ki ne razume, da se takšen sef privije na armirano-betonsko steno. Še nikoli nisi videl sefa v hotelski sobi? Je imel 100+ kg ali je bil podoben temu in privit na steno? Če ga imaš samo spravljenega v omari, ti pa res nič ne koristi.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.158
113
jaz bom to vzel bol v varianti zaradi požarne varnosti,da ravno maš kakšne dokumente noter, če pridejo zli zublji.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Daljni znanec je letos kupil sef za okoli jurja, čez par dni so mu ga odpeljali, ravno ko je bil na morju. Vdrli skozi okno. Profi job, nihče nič videl ali slišal, brez odtisov. Moram povprašat če je kaj novega.

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Ok očitno je res boljše najeti bančni sef.

Raiffeisen ima za najmanjši sef samo 18,78 € na leto.

Kaj se pa zgodi z vsebino sefov, če gre banka v stečaj? Grejo v stečajno maso?
smile-1.gif