Nakup laserskega tiskalnika

pshemee

Pripravnik
1. feb 2008
91
0
6
Odločam se za nakup tiskalnika za majnšo pisarno.

Tile trije so prišli v ožji izbor:

HP CLJ CP2025N

SAMSUNG CLP 660N

BROTHER HL4050CDN

Nujno potrebujemo možnost tiskanja na kuverte in debelejši papir (čim bolj ravna pot papirja, da se le ta ne zvija preveč).

Kateri od teh treh bi bil najprimernejši, oz. kateri je nasplošno najboljši?

Hvala in lep pozdrav!

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Samsunga sem letos dobavil eni stranki. Na splošno so zelo zadovoljni, tudi kuverte se da tiskati, vendar za to še vedno uporabljajo starega ink-jeta, ker se jim ne da ubadati z menjavo papirja v pladnju.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
za kuverte vzemi raje inkjeta, ker ko kuverto segreješ se vedno malenkost naguba, zvije, lepilo ne prime več tako kot bi moralo.... Z okenčkom pa sploh ni več uporabna! Tiskam vsak mesec vsaj 1000 kuvert in ti govorim iz izkušenj...

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Samsung bo verjetno najcenejši tisk na stran imel (cena potrošnega materiala).
Ima pa tudi ročni pladenj, je pa res da ne spraviš gor 50 kuvert.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Samsung po mojih izkušnjah ni cenovno ugoden (tisk na stran).
Mi smo lansko leto CPL 550DN v LJ zamenjali za Nashuatec SPC420dn. Kupiš, podpišeš pogodbo in plačuješ "Cost per page" vzdrževanje - vsi stroški razen papirja vključeni.

V Mariboru imamo še Samsunga 660DN, nad katerim sem razočaran. Kvaliteta, hitrost in CPP nista primerljiva.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Seveda, samo Samsung je tvoj, Nashuatec pa imaš v najemu. Saj ne rečem, da se najem ne splača, marsikomu se, marsikdo pa rajši nabavi kot obročno odplačuje.
Gotovo pa je Nashuatec neprimerno boljši stroj.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik sbor pravi:
Seveda, samo Samsung je tvoj, Nashuatec pa imaš v najemu. Saj ne rečem, da se najem ne splača, marsikomu se, marsikdo pa rajši nabavi kot obročno odplačuje.
Gotovo pa je Nashuatec neprimerno boljši stroj.

Citat:

Samsung po mojih izkušnjah ni cenovno ugoden (tisk na stran).
Mi smo lansko leto CPL 550DN v LJ zamenjali za Nashuatec SPC420dn. Kupiš, podpišeš pogodbo in plačuješ "Cost per page" vzdrževanje - vsi stroški razen papirja vključeni.

Nashuatec je tudi tvoj... je pa osnovna cena (skladno z zmogljivostmi) višja.