Nakup kurilnega olja

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Starši se ogrevajo še na kurilca. Kdaj je najboljši čas za kupit kurilca? Bodo cene kaj padle ,ali kupiti kar sedaj?

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Kot sem napisal v drugi temi. Če so sedaj na oblasti res levičarji, potem se bodo v dobrobit malega človeka celo odrekli marži. Kurilcu bi moral biti vedno pod evro, ker se še ogromno ljudi ogreva z njim, ni pa neka svinjarija

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.238
2.517
113
Kot sem napisal v drugi temi. Če so sedaj na oblasti res levičarji, potem se bodo v dobrobit malega človeka celo odrekli marži. Kurilcu bi moral biti vedno pod evro, ker se še ogromno ljudi ogreva z njim, ni pa neka svinjarija
Če odmislim tvoje nabijanje o levičarstvu gibanja Svoboda in temu, da si čisto narobe predstavljaš čemu se lahko odreče država (marži sigurno ne, jo pa lahko omeji navzgor), bi se strinjal s tabo.
Te dni bo cena nafte spet odletela gor, saj so včeraj objavili, da se kljub začetkom recesije, ki bo nedvomno prišla in bo vseeno malo hujša kot so pričakovali, poraba nafte povečuje in nič ne kaže na njeno padanje - lahko da je tu še učinek skladiščenja v EU za "hude plinske čase".

Moji imajo enak problem in sam sem jima prepovedal kupovat KO do začetka jeseni, ker mislim, da vlada mora nekako odreagirat - po drugi strani pa spet, če bo preveč zategnila uzdo pre-prodajalcem, KO pač ne bo.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Poraba se povecuje ker so dopusti, se delajo zaloge in ker se pricakuje kriza s plinom.

To da niso kupl konc zime in so cakali pa skoda besed.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Zadnje čase veliko ljudi menjuje način ogrevanja iz kurilca na toplotne črpalke ali drva. Pred mesecem sem imel ponudbo od človeka, ki montira toplotne črpalke za odkup nekaj sto litrov olja ki jim je ostalo od prejšnje sezone, sedaj pa so vgradili toplotno črpalko. Malo povprašaj monterje, če imajo kakšne podobne ponudbe.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Če odmislim tvoje nabijanje o levičarstvu gibanja Svoboda in temu, da si čisto narobe predstavljaš čemu se lahko odreče država (marži sigurno ne, jo pa lahko omeji navzgor), bi se strinjal s tabo.
Te dni bo cena nafte spet odletela gor, saj so včeraj objavili, da se kljub začetkom recesije, ki bo nedvomno prišla in bo vseeno malo hujša kot so pričakovali, poraba nafte povečuje in nič ne kaže na njeno padanje - lahko da je tu še učinek skladiščenja v EU za "hude plinske čase".

Moji imajo enak problem in sam sem jima prepovedal kupovat KO do začetka jeseni, ker mislim, da vlada mora nekako odreagirat - po drugi strani pa spet, če bo preveč zategnila uzdo pre-prodajalcem, KO pač ne bo.
Moj pogled:

Za zdaj cena na svetovni borzi se vedno pada...res da pada tudi eur napram usd a mnogo manj (razmerje) kot cena kot taka. Tako da..za zdaj se ni znakov da bi odskocila na gor.

Mordo je spremljat borzo...ce se pojavi res kak odboj na gor se naroci kurilca drugace bi sam trenutno se malo pocakal..ker se zacenjajo dopusti in industrija pocasi zaradi njih ugasa proizvodnjo torej je poraba energije manjsa, kar se bo odrazilo v manjsem povprasevanju in se nizji ceni (seveda..ce se zgodi kaj izrednega bo zgodba zase).

Kakor zdajle kaze bi znal iti kurilec se eno rundo nekaj dol...in po moje bo tisto cca najbolj ugoden trenutek za nakup (ve pa itak ne noben)..a po borzi sodec ta trenutek ne bi smela iti gor (da bi zdajle delal paniko).

Priponke

• Screenshot_20220714-150516_TradingView.jpg
    Screenshot_20220714-150516_TradingView.jpg
    556,6 KB · Ogledi: 89
  • Všeč mi je
Reactions: BojanP

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Tvoj problem, če imaš doma candro, jaz je nimam. :evil: Država pa mora dobiti svoje prihodke na tak ali drugačen način, če želiš, da družbeni standard ostane enak ali pa se celo izboljša.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz sem narocil sedaj 2000L ker se ne mislim s tem ukvarjati na zimo. Je bilo zadnjic dovolj kaosa z gorivom, do konca leta se kaos nebo kar rešil, tako da za voljo miru pozres tistih par sto eur ki jih bos mogoce prisparal.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.477
1.848
113
na temni strani lune
Kje piše da bo pozimi goriva. Ali lahko je 10c litr če ga ni.

Glede na tvoje "šloganje" v tejle in vseh podobnih temah, daj malce pojasni od kje takšne informacije da pozimi biločesa ne bo?

Od začetka kovida do sedaj še ničesar ni zmanjkalo zaradi nezmožnosti dobave. Je pa večkrat zmanjkalo česa (WC papir/olje/moka/bencij....) na kratki rok, ker so šlogarji tvojega kova napovedovali apokalipso in je povprečen Janez navalil kupovati tisto česar naj bi v kratkem drastično primanjkovalo in tako podrl logistično verigo pri polnih skladiščih.

• Všeč mi je
Reactions: Sokol

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
3.837
-1.063
113
145 km SZ od Opatije
Sem bil ful šokiran, ko sem videl, da so šle tud pelete za 60% gor.
Mater, mi smo pred leti (zdej mamo 3 leta toplotno) dajali 300€/tona, dons so pa po 500€/tona.
Lahko tudi, da so se podražili od 2019 do 2021, ne vem, sklepam pa , da ne

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
ADITIV DKO 3000: 0,5L – 10,00 € za boljše izgorevanje.
ADITIV DFA – 39: 0,5 L – 10,00 € proti zmrzovanju kurilnega olja.
DDV 22%, ekološka taksa in trošarina so všteti v ceno.

• Cene veljajo na dan dostave.
  • Cene veljajo od 12.7.2022 do preklica
  • Interventna dostava – cena po ceniku s prevozom + 30,00 eur dostava