Nakup kamere

Alan_Bastard

Pripravnik
12. dec 2007
170
1
18
Ljubljana
Odločil sem se za nakup kamere in bi rabil kakšen nasvet kaj se zdaj kupuje, kaj je aktualno. Na primer na kaj je treba biti pozoren (velikost diska oz. kartice, piksle,....) in bi zato prosil, če mi lahko kdo, ki se spozna na kamere malo svetuje.

Kupujem pa za čist normalno uporabo (dopust, kakšna zabava,...) tako, da ne rabim nič posebnega - najnovejše in najdražje! Nekaj kar ima najboljše razmerje cena - kvaliteta!

Hvala

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
glede na to da prehajamo v HD čase, razmišljaj v tej smeri. cenovno ugodna in z dobrimi ocenami je en model od practice, pod 200€

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pa 5 kratna optika itd.

jaz grem v nemčijo..oz iz nemčije si anročim nekaj za dobrih 500, k je pori ans čez 700.

diska 80 gb, 10 optičnega..če te zanima, PM, lahko skupaj naročiva.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
odsvetujem na trdi disk. rajš vzem na kartice.
kasetke za domačo uporabo so tečne.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
A lahko samo vprašam zakaj disk odpade in kako boš malo daljši full HD video posnel na kartico?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bolj je občutljiv na tresljaje, čeprav če je vgrajen pošten disk, bo zaznal padec in umaknil glavo.

Sicer pa 16 GB kartica stane 30€, tak da glede HD videa ni problem.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kot si rekel. Vendar je vrjetno pri vseh diskih problem, ko pride to tresljajev kamera dela rdeče frejme. Sej večina vrjetno tega sploh nebi opazla, sam ko enkrat opaziš, potem opaziš vse in je zelo moteče. Edino, če se da vgradit ssd diske;)

Goran_r

Pripravnik
18. okt 2007
165
0
16
Da malo oživim to temo...
Ali ima kdo kak konkreten predlog? Nekdo je predlagal 10x optični zoom... to je ja slabše od moje sedanje 10 let stare kamere
wink-1.gif

Torej potreboval bi nekaj za domačo uporabo, pa da ima 20+ optični zoom... kaj se trenutno kupuje? Očitno takšne na SD kartice... še kak predlog?

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Jst mam JVC FULL HD NA HDD 80GB in ni nobenih frajmov bla bla bla frejmov sem kamero mel na nosilcu od telefona na sprednji šipi po celi Bosni pa ni nobenega problema pa verjem da jo je treslo ko prasca.

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Več kot 10x zoom itak iz roke nimaš kaj delat
cool-1.gif

Ker je to moja služba ti lahko povem da na profi kameri ki ima 16x zoom pride redko v poštev... in to velik format kamere, ne kak handy
smirk-1.gif

Lp.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Ma ne tip je voyeur rad bi snemal sosede pa ostale bejbe dejte mu svetovat no.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
pač na zadnjega....

Jst bi tudi eno kamero kupil. Sicer ne vem kaj bom snemal ampak imel bi jo
smile-1.gif
tako za domače zadeve...

Ker ima vsak svojo teorijo me resno zanima kaj na vzamem. Ali na kartice ali na HDD? Nekateri pa še vedno zagovarjajo kasete?

Gre se mi pa predvsem, da se da potem narediti kakšna montaža na pcju, HD kvalitete ne rabim, pa lepo bi bilo, da bi bila slika v slabših svetlobnih pogojih še vedno zadovoljiva. Ker zadeve sploh ne poznam ne vem ali moram gledati v rangu 200€ ali 1000€.

Hvala

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kasete? Kdo za vraga pa še kasete zagovarja?

Sam če bi kupoval bi vzel na kartice, že zato ker je kamera precej lažja, tudi cene karticam padajo, tak da ni več neki strošek. Disk ko je poln si gotov (razen če imaš zraven komp), kartico pa novo not vtakneš.

igi

Guru
13. okt 2007
5.594
1.201
113
Celje
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kasete? Kdo za vraga pa še kasete zagovarja?

Sam če bi kupoval bi vzel na kartice, že zato ker je kamera precej lažja, tudi cene karticam padajo, tak da ni več neki strošek. Disk ko je poln si gotov (razen če imaš zraven komp), kartico pa novo not vtakneš.

Ja kasete zagovarjajo tisti, ki delajo kakšno montažo kasneje z recimo pinaclom... Baje diski in kartice tu delajo probleme.... nimam pa pojma v čem je hec.

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Na kasetke se zapisuje mpeg2, na hdd in kartice pa mpeg4. Fajli so res manjši, obdelava se pa vleeeeče. Profiji, ki imajo veliko obdelave zato raje ostajajo na kasetkah.

+ kasete so zelo primerne za arhiv, ker so poceni.