Nakup hobi motorne žage

suveee

Zelenc'
7. mar 2017
4
0
1
Pozdravljeni!
Kupujem bencinsko motorko za delo okoli hiše in videnda (ne da se mi več po bregu kabla vlačit), njena uporaba bo 2-3x na leto podrtje kakšnega drevesa, morda občasno čiščenja majhnih stvari na obronku gozda (max 10-15 cm) in razrez dveh do treh kubikov drv za kurjavo. Mislim, da z njo nikoli ne bom podiral stvari ki bi bile debelejše od 20-30 cm. Moja cenovna omejitev bi bila do približno 150 eur, saj trenutno nimam za nakup žag boljših znamk (Stihl...). Gledal sem nekaj takšnega, bo pa vsak nasvet dobrodošel!
Hvala za pomoč

https://mtehnika.mercator.si/izdelek/16293255/bencinska-verizna-zaga
https://mtehnika.mercator.si/izdelek/15181427/bencinska-verizna-zaga

suveee

Zelenc'
7. mar 2017
4
0
1
Nevem, zdi se mi da pri rabljeni nikdar ne veš če ni morda kaj narobe. Ker se sam ba to ne spoznam bi mi lahko nekaj pokvarjenega prodal in pol bi denar isto stran vrgu. tu mam vsaj 3 leta garancije

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.358
5.648
113
Citat:
Uporabnik suveee pravi:
Nevem, zdi se mi da pri rabljeni nikdar ne veš če ni morda kaj narobe. Ker se sam ba to ne spoznam bi mi lahko nekaj pokvarjenega prodal in pol bi denar isto stran vrgu. tu mam vsaj 3 leta garancije

Pri rabljeni se prej zmenis z prodajalcem da ti odsravfa izpuh iz cilindra (2-4 sravfe... 5min dela)... In ce je bat zdrajsan pri izpuhu pač ne kupiš... Če ni oz ima črtico ali 2 pa kupiš...
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Veliko prask... Ali jo je ze kdaj bat prijelo... Vzroki od tega da je pozabil narest mesanco... Do najbolj pogosto da ne zna nastavit vplinjaca!

Malo prask... Pride od uporabe... Ponavadi minimalne praske niso relavantne!

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Jaz imam ms170, meni je za žaganje sicer malce majhna (uporabljam jo za obžagavanje).

Za podiranje uporabljam husqvarno 61ff, za vse vmes pa imam kitajko bpc 2250, katera je z ceno okoli 90€ meni ena ljubših motork. Je pa res, da sem pri novi najprej namontiral original stihl verigo. Potem je karakter motorke popolnoma drugi.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik birca pravi:
Citat:
Uporabnik suveee pravi:
Kaj pa stihl ms170? Jo že kdo preiskusi, ali ima premalo moči?

Sem v podobni situaciji kot ti, vendar jaz bom vzel Husqvarno 135, jo zelo hvalijo po forumih. Je pa malenkost nad tvojim budgetom:

http://www.ebay.de/itm/Husqvar...&rmvSB=true
135 je bivša 136, ki jo ganjam že 8 let. Tistih 30 ur na leto odropota brez težav! Kanček več olja v mešanico, pa tudi prišpara bat!

SHTF

Fizikalc
6. jan 2017
374
49
28
Za devetimi gorami
www.binance.com
Pa kaj vam je problem odštet dober denar za dobro žago? Ne bo izgubila dosti na ceni, če kupiš kvalitetno, pa zdrži še generacijo za tabo. Moj zdaj že nekaj let pokojni deda v davnih 70ih nabavil novo Stihl 051AV, do sedaj z minimalnim vzdrževanjem dela že preko 40 let. Pa še ne pozabiš je nikjer, ker ima 12 kil :D
Lansko leto nabavil novo Stihl MS 661 C-m, ki ima računalnik... koliko časa bo zdržala, ne vem, a mene bi morala preživet.

Če gledaš nekaj poceni, vzemi Poulan iz Špara. Vzel eno 17 let nazaj za takratnih 24 jurjev, delala dolgo let brez problemov. Lahka, okretna, na nizkih obratih laufa... Poulan je avstralska Husqvarna.

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
Ma mam tud jaz neko Partner... Poulan... Hurikan.. Isti ti je K... Za resno delo prešvoh... Za trske delat pa veje klestit je pa ok...

Summa sumarum....če me sravfanje ne bi veselilo bi jo že zdavnaj ruknu v kanto
smile-1.gif

Če bom kdaj še kupoval bom kupil znamko pa da je mir...

Eto tko nekak... Vedno je "nešto je zakačilo" efekt orisoten.. Oa premal moči ko se zares nasloniš na tisto bogo picco ketno
bonk.gif
kaj šele da bi kaj bolj resnega gor nataknil...

Nazadnje urejeno:

suveee

Zelenc'
7. mar 2017
4
0
1
Hvala, prebral sem vse vaše komentarje, in se odločil za majhen dvig proračuna. Odločam se med husqvarno 236 in stihl ms180. stihl je lažji, vendar pa sem bral, da imajo nekateri težave z vžigom in z zalivanjem motorja. Ali ima kdo katero izmed teh žag in ali lahko svetujete katero naj kupim (za delo po parceli)

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Pozdravljeni.
Nimam huse 236, vendar kolikor sem se slisal je ok. Dajte se pogledat kaj v smeri Mcculoch, (al kak se ze napise). Velikorat je v kakem baubau, al pa obi akcija. Okrog 2 konjski moci bo ze ok. Vsekakor pa se protivrezne hlace zraven. Denar se pozabi, ostalo pa ne
wink-1.gif
Drugacecpa husa, stihl, efco, solo ( vstopni modeli seveda) tu nekak ves, da ce zategnes ketno, jo zategnes, pa ko rabis da dela, dela, ostalo pa kak naletis. Po mojem mnenju skoda zivcev in koneckoncev denarja za priblizek. Pa prijetno delo.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.358
5.648
113
McCuloh... Vstopni modeli... Ne bluzi da ko zategneš ketno da tam tudi ostane... Bolj butastega sistema se nisem videl!

2x napumpaš gas pa je ketna odtegnjena...
bonk.gif

lojtra

Pripravnik
6. jul 2008
60
1
8
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
McCuloh... Vstopni modeli... Ne bluzi da ko zategneš ketno da tam tudi ostane... Bolj butastega sistema se nisem videl!

2x napumpaš gas pa je ketna odtegnjena...
bonk.gif

Tisti vstopni model ravno nima tistega butastega navitja za ketno kot pravite. Drugace oa ja, obvezno na navaden vijak za stelanje ketne!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.061
113
Imam stihl 180. Sedaj je stara 2 ali tri leta. Meni deluje v redu, sem pa amater in ne delam veliko z njo (mogoče 20 ur na sezono). Kolega ima nekaj več gozda in dve težji in tudi starejši husi doma. Ko mi je enkrat nekaj pomagal, je po začetnem obotavljanju prijel to malo reč v roko in je tisti dan ni več spustil. To je bilo v soboto, v ponedeljek je že kupil svoj primerek. Za klestenje je super, podreti pa moraš drevo še zmeraj z večjo.
Midva primerjalnega testa s primerljivo husquarno nisva mogla delati. Svak ima malo husquarno, vendar že več kot 10 let staro. Pri tistem modelu je bil problem pri napenjanju verige, ker je bila stvar premalo robustna. Verjetno je sedaj to drugače narejeno. Sedanji stihl 180 je glede tega čista klasika, dva vijaka... Ni najhitrejši sistem, zadošča pa amaterju.