Nakup Garmin Mobile XT v Sloveniji?

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Poskusil sem preko garmin.com pa lahko kupiš samo če si iz US, UK ali Ireland. Je mogoče kdo zasledil kakšno slovensko online trgovino, kjer bi lahko kupil Gamin Mobile XT za Symbiana? Rabil bi štiri licence, za vse štiri službene Nokie N95.

Hijacker

Pripravnik
23. nov 2007
335
0
16
Na Geosetu majo kosilo, bom poklical kasneje. Sem malce globje po netu poiskal in kot vidim se da kupit CN+MobileXT ali AR+MobileXT na kartici. Kako točno to deluje ne vem. Bom se pozanimal pa tule napisal, če bo še koga zanimalo.

Edit: Takole je. Dobi se kartica na kateri je MobileXT+zemljevid. Zemljevid je lahko CN ali AR ali S.Amerika. Kartica je prenosljiva na druge mobitele, torej ni nujno, da jo imaš samo v enem. Ne potrebuješ Garmin BT GPS naprave, ker lepo deluje tudi z internim GPS v recimo N95 ali dlančnikih. Ne da pa se na kartico dodatno namesitit map. Npr. če bi kupil CN+XT SD kartico ter želel na njej še samostojno kupljeno AR kartico. To ne bi šlo. Ne vem kje točno je omejitev. Ali premalo prostora na kartici ali pa da pač tako ne gre. Torej bomo kupili vsaj dve kartici CN+XT ter si jih bodo potem naši uporabniki med seboj posojali, ko bo kdo šel na pot. Boljše da imaš celo evropo kot pa samo AR. Glavno, da so ceste označene.

Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Hijacker pravi:
Ne da pa se na kartico dodatno namesitit map

Seveda se da! Kupiš še AR in namestu UnitID poveš CardID SD kartice.

Govora je seveda o popolnoma legalnih stvareh.

PS: Če imaš CN EU 2008, potem AR 20 pravzaprav ne rabiš.
wink-1.gif

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
V Big Bangu sem naročeno preko Geoseta kupil licenčni AdriaRoute Mobile XT ter Mobile XT Europe 2007 na micro SD kartici. Glede na to, da še nimam GSM na micro SD kartico (pričakujem v kratkem) sem pregledal oba programa in ugotovil, da imata povsem enake mape in datoteke - ali je to možno oziroma kje se programsko vidi, da je med njima razlika.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik lagunec pravi:
V Big Bangu sem naročeno preko Geoseta kupil licenčni AdriaRoute Mobile XT ter Mobile XT Europe 2007 na micro SD kartici. Glede na to, da še nimam GSM na micro SD kartico (pričakujem v kratkem) sem pregledal oba programa in ugotovil, da imata povsem enake mape in datoteke - ali je to možno oziroma kje se programsko vidi, da je med njima razlika.

vsebina v
\Garmin\sw.unl
\Garmin\gmapsupp.unl
\Garmin\gmapsupp.img

wink-1.gif

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
vsebina v
\Garmin\sw.unl
\Garmin\gmapsupp.unl
\Garmin\gmapsupp.img

Ja in kaj to pomeni - velja to za AdriaRoute ali Garmin Europe 2007

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Tvoje vprašanje je podobno temu:

S kolegom sva šla po potni list in sedaj imava oba enaka, iste barve, enako stranic.... Kje je razlika?

In potem ti odgovorim, da je razlika v vsebini drugega lista.

V čem je problem?

lagunec

Pripravnik
29. jan 2008
422
5
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Tvoje vprašanje je podobno temu:

S kolegom sva šla po potni list in sedaj imava oba enaka, iste barve, enako stranic.... Kje je razlika?

In potem ti odgovorim, da je razlika v vsebini drugega lista.

V čem je problem?

Oprosti, sem šele sedaj pokapiral, vseeno bi te vprašal še nekaj in sicer kupil sem 4GB micro SD kartico, pa bi oba programa rad dal na eno kartico. Kako zadevo skopiram: vsak program v svojo mapo ali kar vse skupaj (upam, da se kaj ne povozi) in kam naložim MobileXT program - file.