Nakup fotiča v Bankoku

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
kolega je ravno v Bankoku, pa me zanima - če nabavi fotič dol (1D mkIV ali 7D), kako je z garancijo pri nas?

in, je možno ga "prešvercat" k nam? ker v tem primeru bi znal biti hudičevo cenje, kot pri nas (če sva prav računala, se pri 1DmkIV pozna za celega jurčka ...)

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Če je worldwide warranty po moje ne bi smelo biti težav. Glede švercanja pa... veliko folka si fotič enostavno obesi okrog vratu, čeprav težko verjamem, da bi si mislili da si turist z 1dmkIV okrog vratu - sploh brez objektiva
smile-1.gif

Kaj pa če pošlje paket?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Paket = carina

Pa če imaš firmo, se pri nas da zadevo v stroške, pa je takoj precej bolj ugodno.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
mam firmo. oz. mava ...
tongue-1.gif

skratka, se da tudi na stroške dat? dobro, dobro ... se pravi, imava lahko dvojni benefit - če ga rata prešvercat, plus, da se ga da v stroške, al sva zdej preveč požrešna?
evil.gif

ne, ker recimo 7D ni toliko razlike, je vseeno ceneje, dočim 1D je pa kar konkretna razlika ... mogoče 7D celo dobi kakšno kit verzijo, pa potem ne zgleda kot čuden turist ...
wink-1.gif

to morava še preračunat, al se splača prijavljat in carine plačevat al ne ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja ne vem kakšno firmo maš, če 7D kupuješ se morda s tem profesionalno ukvarjaš in kdaj izdaš kak račun ? Zakaj bi švercal, če lahko vzameš pri nas in si odbiješ ddv, amortiziraš, pa nobenih težav z garancijo. Oboje skupaj pa po mojem ne bo šlo.