Nakup fotiča sony DSCHX400VB oz kaj v tem rangu

uli

Pripravnik
6. okt 2007
103
0
16
Danes bil v big bengu in sem se mal zanimal za fotiče in mi je prodajalc takoj pokazal sony DSCHX400VB. Res da je cena visoka vendar me zanima kaj bi še sodilo v ta rang od Canona in Nikona.Oz kje bi dobil sonija najbolj ugodno kake veze oz tujina.
Hvala za odgovore

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Po mojih izkušnjah je fotič z 35x zoomom "u vrh glave".
Zakaj? Ker je pri 35x zoom ostrih kakih 85-90 % fotk. Če delaš bolj "dokumentarne" posnetke.
Pri 50x zoom pa mogoče 75 %.

Sicer imam Canon SX40 s 35x zoomom. Prezadovoljen. Na Bolhi je najugodnejša ponudba za SX 40 - 170 evrov. Mogoče ga je smiselno kupiti za letošnji dopust, potem pa ga septembra prodati za 150 ali 140 evrov, ker je toliko absolutno vreden.

Poleg tega ima Sony DSCHX400VB, kot vidim, display, ki ni vrteč... SX 40 pa ga ima. Kar pride včasih zelo prav. Tudi za "selfije"...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Po mojih izkušnjah je fotič z 35x zoomom "u vrh glave".
Zakaj? Ker je pri 35x zoom ostrih kakih 85-90 % fotk. Če delaš bolj "dokumentarne" posnetke.
Pri 50x zoom pa mogoče 75 %.

No, tvoja primerjava je v stilu "ne bom kupil avtomobila s 500 konji, ker me po mojih izkušnjah v 40% voženj dobijo na radar...z avtomobilom z 200 konji pa samo v 5%"... Ostrina fotke je odvisna še od česa drugega, kot od zooma.

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Saj je fajn, da poskušaš biti za vsako ceno pametnejši. Mogoče celo si...
nahrung002.gif

Ampak teorija vseeno pravi, da je pri 500 x zoomu možnost neostrih posnetkov dosti večja, kot pri 250x zoomu. Da ne govorim, da potrebuje tako močen zoom kar nekaj več svetlobe, kar pomeni v oblačnem vremenu vsekakor več šuma.

Glede avta pa je tako, da me ne zanima niti avto z petimi konji.
ne-ne-1.gif

Vozim se namreč s 30 let starim kolesom, ter z 45 let starim pony expressom.
cheer.gif

Ker sem "retro" tudi glede tega...

Je dovoljeno biti v tej državi retro, ali pa se moraš voziti z Harlyjem? Da te opazijo....

Torej me tudi zoom (objetiv) 500 x ali 1000 x NE zanima, ker je:

1. Predrag
2. Ker bi z njim "sfalil" kakih 50% fotografij. Fotografiram namreč na ulici. Z malce večje oddaljenosti.

Me boš žalil, ker se vozim z pony expressom? Ali boš rekel: cool?
Me boš žalil, ker fotografiram z 35x zoomom, ali boš rekel: cool?

Veš, eni nismo obsedeni od novih tehnologij, tehnikalij in gadgetov. Uživamo, da delamo (se peljemo) na starih mašinah.
2251432-Rolls_Royce_1904_za_7_napis.jpg

Priponke

• 2251432-Rolls_Royce_1904_za_7_napis.jpg
    2251432-Rolls_Royce_1904_za_7_napis.jpg
    207,9 KB · Ogledi: 354
Nazadnje urejeno:

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Ma ne gre se za to, kdo je pametnejši in kdo ni... Pač se je potrebno zavedat, kakšne so omejitve takšnega zooma in če se, potem je nekdo lahko z njim popolnoma zadovoljen. Itak fotoaparate tega stila narod ponavadi nabavlja za fotkanje turističnih znamenitosti julija in avgusta sredi najhujšega sonca, tako da manjko svetlobe ponavadi ni težava...
grims-1.gif

Moj point je, da je pri teh stvareh bedarija nekomu govorit, da je 50x zoom nesmisel. Boljše mu je predstaviti omejitve njegove izbire (če jih že ne pozna). Mogoče njegovemu stilu fotkanja nobeva izmed omejitev ne bo predstavljala nikakršne težave...

Voziš se s pony expresom? Cool...jaz ga ravno nabavljam za drajnanje po mestu.
wink-1.gif

Fotkaš s 35x zoomom? O ti tehnološki navdušenec ti...jaz pa na enem objektivu z 2x zoomom in na drugem z 0x zoomom. Pa še vrtečega zaslona nimam. Kdo je bolj retro?
evil.gif