Nakup fleša

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
torej rad bi si kupil fleš za mojega nikona d40x, zdaj pa novega nimam namena kupovat in niti ne predragega ker zaenkrat takšnega ne rabim, gledal pa sem nikona sb24, 26 in 28 ter še Nikon SB-80DX ki pa je malo dražji, kakšni so ti fleši in bi pasali na moj fotoaparat pa keri je med temi najboljši za tako ceno, se torej splača dati malo več in vzeti 80DX ali bo npr. sb28 dovolj dober za amatersko rabo

l.p.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
Za kakšnih 170 evrov se že dobi sigma 500 super ali pa kakšen metz 48 - po moje se ti ne splača nabavljati neke poceni alternative zdaj, ker ga boš potem ko boš hotel več težko prodal. Je pa konec koncev tudi že sb600 za 180 evrov, ki je na nikonu sigurno boljši kot sigma 500.

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
kolega je imel sigmo ef-500 dg super in ima isto d40x pa je ugotovil da ta ni kompatibilna z modelom d40x le z drugiimi nikoni zato zaj pride ven nova serija ki naj bi delovala

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
ker si zadnji

Pred cca 1/2 leta bil pred isto odločitvijo - fleš za D40-kaj kupit.

Na koncu kupil SB600 in ni mi žal. Priporočam. Sicer je mal malo velik ampak ugotavljam da svetlobe nikoli ni preveč.

Kupil pa na Amazon.com, prnesu kolega iz Amerike. Cena je bila takrat 130EUR. Danes bi moralo biti zaradi stanja dolarja še ceneje.

LP

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
sem po daljši odločitvi sprejel da bom kar kupil novega in to bo verjetno prav sb600, saj vem da z njim ne bom mel problemov, vsaj upam no
smile-1.gif

unta

Pripravnik
6. sep 2007
121
0
16
evo zdaj je prišel čas ko si bom kupil fleš in to novi, zdaj bi pa proso da mi malo pomagate pri izbiri, kot že rečeno imam nikona d40x, in kaj se fleša tiče se kar k sb 600 nagibam, problem je ker bi jaz rad mel še to da imam brezžičnost, ali obstaja keri drugi fleš ki to omogoča ker za nikona bi potem rabo brezžični sprožilec (spodaj link) samo ne vem če bi to delalo brez problemov

link do brezžičnega sprožilca

kaj se pa cene tiče je tudi to vzrok da se nagibam k nikonu ker ga dobim za slabih 200 € torej bi dal za fleš okrog 200 več pa ne

l.p.

Nazadnje urejeno: