Nakup embalaže ipd. iz Kitajske

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Pozdravljeni,

ima kdo izkušnje, kako je z nakupom embalaže npr. potiskanih kartonskih škatel iz npr. Kitajske?
Se izplača? Govorim za primer, ko bi bilo "v igri" 10.000 kosov ene potiskane škatle... Dobil ponudbo Slovenske firme, pa se mi zdi cena visoka, sploh, ker lovim ciljno ceno...

Naj se javi, če je kdo že kupoval kaj takega na Kitajskem ali kje drugje. Mogoče je tudi kakšna druga, Evropska država ugodnejša od naših?

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
smile-1.gif

vsekakor, ampak se bojim, da bom moral poseči po tujih, da bom dosegel pravo ceno za celoten izdelek...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.263
7.049
113
Največji problem bo pomoje najt nekoga, ki je reliable in te ne bo nategnil, ker ziher boš moral plačati vnaprej.

Mogoče bi bilo v začetku bolje iskati koga v evropi, če so že v slo predragi...kakšna romunija, poljska?

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Litva je malce cenejša od naših...
drugače pa bo verjetno res najceneje, da si daš po pošti sem poslat vzorec (poštnina kakih 40 USD) in če ustreza, ti oni naredijo in pošljejo v kontejnerju k nam. Imaš tudi slovenske firme na Kitajskem, ki skrbijo za to, da roba pride do nas (seveda ne zastonj).
Potem pa carinjenje in ostale zadeve.

Torej če imaš časa 45 dni in je ceneje, se vsekakor splača.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Najprej moreš malo bolj definirati kot samo kartonske škatle...velikost, karton, debelina, enoslojni, dvo itd...

Pri nas imaš Eurobox, Valkarton, Duropack (nisem siguren če še delajo) čez mejo v Italiji je pa tudi eno podjetje, katero je zelo zelo močno ter veliko amapak tam se začne z ceno pogovarjat pri nakupih celih šleparjev
wink-1.gif

Glede uvoza iz Kitajske pa dvomim da boš prišel cenej skozi, kvečjemu dražje glede na količino...

iGE

Pripravnik
1. okt 2007
239
0
16
Ni vredno nakupa, strošek prevoza je previsok in količina premajhna. Preveri Avstrijo in Italijo, ni carine, nizki stroški prevoza.

B81

22. jul 2007
37.699
10.959
113
Pri nas bo verjetno najceneje pri Embalaži Maribor ali Duropack-u.
Glede tiska pa imamo mi to zastonj, ker pravi človek, da to nič ne stane, samo nastavijo in gre nekaj malega barve zraven...