Nakup DSLR-ja (potrebujem nasvet)

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Ker sem starega prerastel, oziroma mi ne odgovarja vec, se zanimam za nakup drugega DSLR-ja. Odlocam se za 5D Mk2 (ja, vem da je Full frame, imam vecino objektivov) ali 7D. Na kaj moram biti pozoren pri nakupu? Imam nagledanih nekaj primerkov, ki imajo malo prozenj, saj so vecinoma bili uporabljeni za video. Je to slabo ali dobro? Se da s priklopom na racunalnik preveriti dejansko stevilo prozenj ali je to domena servisov?

Hvala za pomoc.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri snemanju videa ga nahebe predvsem senzor, ker se precej greje. Vprašanje, če ni tak aparat še slabši kot tisti z veliko proženji?

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Super, hvala za nasvet. Vedel sem, da je v zvezi z videom nekaj na tem, vendar nisem bil preprican. Zato tudi sumljivo nizke cene za aparate.

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Če se senzor pri snemanju videa pregreje, naj bi se foto preventivno izklopil, kolikor vem. Edino kar bi lahko bilo, je da pospeši nastajanje hot pixlov, ki bi tako ali tako enkrat nastali.

Medtem ko je senzor "pogret" se na posnetku vidi več noise-a.

@all: Ogrevam se za upgrade na EOS 6D. Ima kdo izkušnje z njim?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
@all: Ogrevam se za upgrade na EOS 6D. Ima kdo izkušnje z njim?

Ce ni (potrebe) za 5d mk3, potem definitivno 6d!
Ha! Kako si vedel da se odločam ravno med tema dvema?
smile-1.gif

Na papirju mi je 6D definitivno bolj pisan na kožo - odličen fokus v "temi", kvalitetne fotke pri visokem ISO, lažji, cenejši, WiFi, ...
Hkrati pa prednosti 5d Mk III ne "potrebujem": ne potrebujem višjega fps-a, videa itak ne snemam, 41 fokusnih točk mi je ravno tako odveč (vedno imam nastavljeno na centralno točko, focus+recompose)... Sprašujem v bistvu samo zato, če ima kdo izkušnje z obema, pa ve kaj, česar se iz razpredelnice ne da prebrati...

Edino, kar bi lahko pogrešal je dvojni slot (sploh ker ima 6D samo SD kartico, jaz pa poln predal CF) in pa 1/8000 shutter speed... Ampak to dvoje pač ni vredno ekstra jurja...

Citat:
Uporabnik Jado pravi:
canona vzameš v comshopu -10% akcija do 25.8.
Hvala, sem našel boljšo ponudbo.

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Takole je, nasel sem aparat, ki ima 40 tisoc prozenj (Canon 7D). Se zdi to dober nakup? Aparat nima niti posnetega niti minute videa. Cena se mi zdi zelo ugodna, 650, pac znanec. Kaj menite?

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Sem nabavil, ampak ne od znanca. Sedaj me zanima, ce se da kje dobit navodila za 7D. Tista, ki sem jih dobil zraven mi ne pridejo prav, aparat je namrec bil kupljen v tujini.

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
bedak bi seveda zakasiral ampak je resnica ,da si bedak hočeš nočeš
stupid-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Pa koji [cenzura] si ti?? Se 1x preberi, kaj je napisal zgoraj. In jaz ne bom zasluzil NIC, ce bo kupil navodila..

Nazadnje uredil moderator:

sygicz

Pripravnik
11. mar 2013
551
0
16
Verjetno zna angleško
cheer.gif
navodila na mojem linku so v angleščini in so celotna. On pa verjetno nima navodil v angleščini ampak v katerem drugem jeziku , pravtako