Nakup dodatne garancijske dobe

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Zdravo!

Ko takole brskam, kateri prenosnik kupiti, sem se spravil brati pogoje za big bangovo popolno zaščita »SE ZGODI. 5 letna dodatna garancija za HP probooka pride 85€.

Ko pa berem pogoje se vprašam, kolikšna je verjetnost, da bo prišlo do garancijske škode - napake na materialu in napake, nastale v proizvodnji in koliko se vadijo na to, da ne krijejo škode zaradi običajne obrabe in izrabe ter postopnega slabšanja kakovosti delovanja izdelkov.

Pustimo zdaj to, da lahko prenosnik pade v vodo in podobne nerodnosti. Takrat pride ta garancija še kako prav. Kaj pa ob navadni uporabi? Se res splača? Mi bodo krili disk, ki bo crknil čez 2,3 leta in matično čez 4 leta ?
sprasujem se.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
itaq da se splača samo ljudjem je izredno težko dati tistih 75-80€.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Gleda na to, da prodajalci takšne stvari sploh nudijo, bi rekel da je prej obratno.
Sicer pa je tako: če se ti kaj pokvari, potem se je splačalo, drugače pa ne
tongue-1.gif

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik Jado pravi:

Ni mi problem dati 80€, če mi bodo potem upoštevali garancijo, ne da se vadijo, da je občajno, da se stvar z leti pokvari...

Sicer bom vzel dodatno garancijo... samo še ne vem, za koliko let. Bom videl, odvisno tudi od cene, ki jo bom zvedel jutri
wink-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Če sem malo žleht, bi rekel, da se pri HP-ju kar splača vszeti podaljšano garancijo.
grin1.gif

Hm, ja... Upam, da je Probook serija malo boljša in da ne bo kar crkavalo vse po vrsti
crazy1.gif

You wish. Pri ProBooku je "pro" samo napis. Za kvaliteto je pri HP-ju treba vzeti EliteBooka.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
lahko pa vzameš HPjevo podaljšanje garancije (tu pa imaš krite samo okvare in ne "nezgode"). Ta pa za 3 leta pride slabih 30€ če se prav spomnim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
HP CarePack pride ranga 90 EUR za HP 625 prenosnik. In ne pokriva 'zgodi se' okvar, niti baterije... Pokriva pa board, disk...

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Citat:
Če sem malo žleht, bi rekel, da se pri HP-ju kar splača vszeti podaljšano garancijo.
grin1.gif

Hm, ja... Upam, da je Probook serija malo boljša in da ne bo kar crkavalo vse po vrsti
crazy1.gif

You wish. Pri ProBooku je "pro" samo napis. Za kvaliteto je pri HP-ju treba vzeti EliteBooka.

uf-1.gif

No, upam torej, da bom imel srečo z njim, ker sem ga že rezerviral. Bom pa kasneje vzel še HP 3-letno garancijo, ki pride 70€.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Kaj pa če ti laptop" pade v vodo" po tistem ko ti je crknil disk? Nekateri bivši zaposleni v BB in uporabniki na alterju bi zagotvo dobil akkšno tako idejo.
Sicer pa imam 5 let se zgodi na tv.
Če bom moral kdaj uveljavljat, poročam. Tv je na dosegu otrok, sicer je prišravfan v regal, ampak tisti šravf in nosilc tv mi ne vliva zaupanja.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz sem uveljavljal 'zgodi se' na prenosnem DVD predvajalniku. Šel tečaj vratc. Vendar, predvajalnik vseskozi pripet na vzglabniku. Samo normalna uporaba. Brez problema popravili 3 dni pred iztekom zavarovanja.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
KSZ

Tale kritja SE ZGODI in podobno so čisto ok. In krijejo kar spada v garancijo. Je pa potrebno vedeti, da je pri nenamernih poškodbah 33% lastne udeležbe. Torej če pade na tla plačaš 33% popravila.
ZA prenosnike govorim.

Pogosto pa pri težavah pride do različnega razumevanja kaj sodi v garancijo in na kakšen način.