Nakup digitalca

SRET

Zelenc'
30. okt 2008
4
0
1
Sem prvič na tem forumu zato najprej lep pozdrav vsem.

Kupujem digitalni fotoaparat in sta v ožji izbor prišla Canon Powershot sx 1 is in sx 10 is.Prosim če mi svetujete kaj kupit oziroma kakšne slabosti ima posamezni aparat.Morda je kak drugi bolj primeren?.Uporabljali ga bomo za amaterske posnetke doma in na izletih.Glede na ceno se mi zdita oba kar ugodna in dobra - zame k nimam dosti pojma o tem

Hvala za nasvete

SRET

Zelenc'
30. okt 2008
4
0
1
Hvala za tale link.Tukaj je pa res podrobna primerjava.Zdej se bom lažje odločil

SRET

Zelenc'
30. okt 2008
4
0
1
Še eno vprašanje mam.
Kot sem že napisal se odločam za Canon sx 1 is in Canon sx10 is.Zanima me katera spominska kartica je najbolj ustrezna saj oba potpirata SD, SDHC in MMC kartice.
Pa še nekaj : sx 1 s ima možnost snemanja filmčkov v full HD kvaliteti pa me zanima kolk taki filmčki zasedejo prostora na kartici.Sprašujem zato, da vem kako veliko kartico vzet.

Hvala

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kupi SDHC, pomožnosti kakšno malo hitrejšo. Glede dolžine snemanja pa sem zasledil, da na 8GB kartico spraviš 1 uro videa.
(video ima bitrate 17,5 Mbps)

EDIT: pa za fullHD rabiš tudi malo močnejši mlinček, da ga lahko sploh predvajaš. Tako da če imaš malo starejši računalnik, se zna zgodit da ne bo gladko predvajal videa.

Nazadnje urejeno:

SRET

Zelenc'
30. okt 2008
4
0
1
Katero kartico in kako veliko mi potem predlagate za digitalca z 10 mil. pik in filmčki velikost 640X480?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Kartica ni nikoli premajhna, sploh če greš na kakšno daljše potovanje in zraven nimaš računalnika. 8GB so že ful poceni, tako da se manj verjetno ne splača kupovati, za 50€ dobiš že class 6 kartico: klik, class 2 pa je že skoraj smešno poceni
smile-1.gif