Nakup barvnih kovin - tujina

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Slovenski trg dealerjev barvnih kovin je dokaj omejen, zanima me, ce pozna kdo kaksne dobre kontakte v tujini, lahko tudi link do kaksne borze.

Zanimata me predvsem bron in medenina.

Ce kdo noce javno reklamirati lahko tudi na PM. Hvala.
smile-1.gif

lp

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
A tu se gre za 100% čisti material , al schrott materialien ? Mesečne količine približno , če ni skrivnost ?

Velikost komadov?

Drugače je pa tatamata cen in analiz kovin " industrijskih" evrope London Metal Exchange. Je pa plačljiva live price varjanta.

LP M

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
@malcom: hvala, ampak trenutno rabim bolj poceni kovine. Ce mi zrihtas zlato za 5 EUR/kg, sem pa seveda zainteresiran...
grin1.gif

@jetamp: hvala za linke, bom pogledal.

FRooT: ne, gre za tocno dolocene vrste, ki pa so itak standardi (bron CuSn 6-8, recimo). Mesecna kolicina... recimo okrog 1000 - 1500 kg, koliko brona in medenine, je pa odvisno od trenutnih narocil. Velikost komadov 10 - 20 kg bi bilo v redu, raje 10 kot 20, ampak ce so tako uliti, da so na sredini tanjsi in se jih da lepo prerezati na pol, ni problema.
smile-1.gif

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Pri teh jajcih se je za bat, da te okoli ne prenesejo. Moraš met metalurga, da ti preverbe dela, sploh pa pri velkih količinah.
Dan danes se še v sefih centralnih bank pojavlja fake zlato. Namesto zlata dajejo not volfram, ker ima enako specifično težo. Ga pozlatijo in evo ga, zlata palica.
smile-1.gif

Pri običnih kovinah je pa po mojem ciganarije še več.

Ogo

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Nategnejo te tudi v Sloveniji in ce se spravim zaupati Meltalu, lahk tudi eni veliki nemski firmi.
smile-1.gif

Metalurg sam po sebi pa ne bo nic pomagal, ce ne bo mogel narediti spektro analize.
smile-1.gif

lp