Nakup antivirusa!

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Imam dovolj in bom kupil en antivirus, pa me zanima ali je to v vsakem primeru samo licenca za eno leto? Se ne da kupit CD-ja, pa se ga potem ima večno?

Kje ga lahko kupim, da bom imel čimprej? Sem namreč ravno formatiral mašino in v prvih petih minutah nabasal tako sranje, da grem še enkrat formatirat.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
V vsakem primeru (s CDjem ali brez) je licenca po navadi 1 leto. Nekateri imajo tudi 3 leta pri podaljšanju.
Če se ne odločiš podaljšati, pač uporabljaš zadnje posodobitve, ki so bile snete pred potekom licence.

Torej, program imaš, posodablja pa se ne več...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
- najhitreje kupiš preko interneta, plačaš s kreditno in dobiš takoj download link oz. serijsko
- mislim, da imajo čisto vsi antivirusi licenco 1 leto, potem pa ponavadi dobiš popust pri nakupu naslednje verzije
- kaj pa brezplačne variante ti niso všeč? AVG, Avira, Avast?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Imam dovolj in bom kupil en antivirus, pa me zanima ali je to v vsakem primeru samo licenca za eno leto? Se ne da kupit CD-ja, pa se ga potem ima večno?

Kje ga lahko kupim, da bom imel čimprej? Sem namreč ravno formatiral mašino in v prvih petih minutah nabasal tako sranje, da grem še enkrat formatirat.

v taksnem primeru AV ni resitev

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
easy - kaj pa je rešitev?

SouthPark - si bom malo pogledal, ampak imam večno problem s temi anitivirusi in imam počasi dovolj. Me pa zanima kje v Sloveniji lahko kupim kar online?

Načeloma pa bom vesel vsake free rešitve, nimam neke ekstremne želje po nakupovanju v kolikor si s tem ne bom rešil riti.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Še to - AVG, avast in avira - kje so razlike in koga izbrati. Na hitro če se komu da.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
V kolikor si ga hočeš kupovat, je bolje vzet enoletno licenco, ne več. Finta je v tem, da se scena letno spreminja in se pri vrhu zmeraj nekaj menjujejo glede na učinkovist, št. definicij itd., zato ti bo enoletna licenca omogočala, da boš naslednje leto lahko komot kupil drug AV, če bo tvoj recimo postal prešvoh ...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po testih je med free variantami najbolj učinkovit Avira, potem AVG in potem Avast.

Drugače pa imajo skoraj vse svetovne firme trgovine v sloveniji, napiši ime antivirusa, ki bi ga kupil in išči po najdi.si ali googlu po sloveniji.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Jaz sem vedno uporabljal NOD32, bil njegov zagovornik, odkar pa mi je skozi skeniranje spustil en nemarni virus ki je sesul vse skupaj pa se ga več ne dotaknem! Trenutno Kaspersky, ki je mimogrede tisti grdi virus takoj zaznal in ga izoliral, NOD32 ga še vedno ne pozna :S

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Hvala vsem...pa je ta avira konkurenča plačljivim AV programom? Oz. kje so minusi?

Kaj pa naj glede spyware-a? Tudi free?

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Razlika med zastonj in plačljivo Aviro je v tem, da ima zastonjska manjšo bazo za spyware. Pa ko se posodobi se ti odpre popup okno. Brezplačni spyware program pa ti priporočam Spyware Terminator.

Če boš že kupoval ti sam priporočam, da počakaš kak mesec, da pride ven končna verzija Nortona 2009 in ga kupiš v trgovini, dobiš ga v Comtronu, Big Bangu, v knjigarnah, še v Sparu mislim da sem ga videl.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.581
4.513
113
49
Na sončni strani ALP
BitDefenderja dobiš za 1 leto zastonj pri SiOLu. Ko je leto naokoli, ponovno "naročiš".
Uporabljam na domači mašini že nekaj časa. BP
zmaga.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
easy - kaj pa je rešitev?
Spomni se, kje/kako si si virus instaliral in v prihodnje tega ne počni več.

Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
BitDefenderja dobiš za 1 leto zastonj pri SiOLu. Ko je leto naokoli, ponovno "naročiš".
Amis ima tudi en AV za stranke. Pa drugi ISP-ji verjetno tudi.