Nakup albumov na Amazon-u

bws615a

Pripravnik
17. sep 2014
43
0
6
Sicer ne vem ali spada to pod glasbo ampak sem se odločil da bom odprl temo kar tu.

Zanima me če je kdo že kupoval albume (glasbo) preko Amazona?

Zanima me če kdo pozna v čem je razlika med

Audio CD, Explicit Lyrics, November 9, 1993

ter

MP3 Music, July 12, 2013

Sam bi rad kupil original album z tisto knjigico notri se pravi točno takšen album kot ga izda založba.

V čemu je razlika MP3 in Audio cd? Verjetno je Audio CD tista prava izdaja kajne??

Govorim pa za ta CD

Se pravi: Zanima me kateri nakup je tisti pravi, tisti pravi CD.

hvala za odgovore.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja audio CD je muzka na fizičnem nosilcu, mp3 je pa digitalna muzika, ki si jo pretočiš dol, tako kot na itunsih. S tem, da mislim, da iz Slovenije ne moreš kupovat digitalnih vsebin na Amazonu. Vsaj pred časom je bilo še tako.

Torej Audio Cd bo pravi odgovor, če želiš škatlico s CD-jem in ostalo šaro.

bws615a

Pripravnik
17. sep 2014
43
0
6
Aha alpek to me je zanimalo
smile-1.gif

Ker bi rad naročil nekaj albumov da jih imam lepo na CD-ju z knjigico seveda
smile-1.gif

Veš kaj pa me še zanima. Kako recimo veš da te cd-je prodaja neko podjetje. Jaz ne ločil če recimo izdelek prodaja podjetje ali pa nek posameznik, ker sam ne bi rad da dobim nek že načet spraskan cd s počenim okencem, če veš kaj mislim
smile-1.gif
, morda poznaš odgovor?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Te Cd-je prodaja v osnovi Amazon. To so novi za pakirani, zgoraj ti piše cena 6,99 potem so še drugi, ki so tudi lahko novi in jih prodajajo preko Amazona druge firme in posamezniki. Torej če izbereš Amazonovega je to vedno nov izdelek. Tudi če izbereš od koga drugega ti v opombah piše ali gre za new ali used.
Priporočam pa da kupuješ preko kakega evropskega Amazona (razen če gre za kak zelo redek izdelelk, ki ga ni v Evropi), saj boš sicer na vrednost nakupa plačal še DDV in stroške carinjenja. Potem pa vprašanje če je razlika v ceni iz Amerike še vedno tako velika.

bws615a

Pripravnik
17. sep 2014
43
0
6
Kje pa najdem Evropski Amazon?

Sicer mi piše ob strani če je nakup večji od 35$ da je poštnina zastonj. Ali je treba vseeno plačati?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Greš na dno strani in pod imenom Amazon je napisanih več držav. Klikneš na željeno in se ti odpreamazon v dotični državi. Za nas sta najpogostejša nemški in angleški. Poštnina ni zastonj. Če boš naročal malo zna biti poštnina enaka vrednosti izbranih stvari.
Da pa ne bom jaz tudi tle zganjal servisa, ti predlagam da na vrhu strani klikneš help in se podučiš o stvareh, ki te zanimajo. To je vedno dobro narediti preden se podaš v nek nakup.

Poštnino in dodatne stroške pri Amazonu vidiš šele čisto na koncu, tik pred oddajo naročila. V glavnem, preberi si help in ti bo vse bolj jasno, potem pa pridi vprašat, če ti še kaj ne bo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik bws615a pravi:
Kje pa najdem Evropski Amazon?

Sicer mi piše ob strani če je nakup večji od 35$ da je poštnina zastonj. Ali je treba vseeno plačati?

Poštnina je zastonj za američane..