Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tehnika ima 0% carine. DDV se obračuna na celoten znesek, dostava in blago torej.
Ne bodi tako prepričan! Treba najti pravo tarifno - in potem v se šele lahko poveš ali in kolikšna je carina.
Jaz sem na hitro pogledal v
TARIC (potreben certifikat - drugače free dostop) - in najbližje kar sem našel "detektorju bankovcev" je 8472 90 10 00 (-- stroji za sortiranje, štetje ali pakiranje kovancev) - to pa pomeni 2,20% carine (ki se pa računa na vrednost blaga in vrednost prevoza, kot je že omenjeno pri @darjan).
Lahko pa še kdo drugi pogleda ali bi našel kaj bolj ustreznega v TARICu.
Mimogrede @denis - vprašaj dobavitelja ali on pozna tarifno številko - ker potem bo še najmanj ugibanja.
@denis - a špediterja za uvozno carinjenje že imaš? Ali boš kar pošti prepustil carinjenje?
edit:
Lahko ti pa kaki biser tole stlači pod 9031 80 98 90 = Drugi instrumenti, aparati in stroji; drugi; drugi - kar pa potegne 4,0% carina za sabo!
Aja - 90 na začetku pomeni: OPTIČNI, FOTOGRAFSKI, KINEMATOGRAFSKI, MERILNI, KONTROLNI, PRECIZNI, MEDICINSKI ALI KIRURŠKI INSTRUMENTI IN APARATI; NJIHOVI DELI IN PRIBOR
ups - lahko pa bi šlo tudi kot: 8543 70 90 99 = ELEKTRIČNI STROJI IN OPREMA TER NJIHOVI DELI; APARATI ZA SNEMANJE ALI REPRODUKCIJO SLIKE IN ZVOKA TER DELI IN PRIBOR ZA TE IZDELKE; Drugi stroji in aparati; drugi; drugi
kar pomeni carina 3,70%
Sicer se pa naj tvoj (@denis) špediter s tem ubada.