Naklofen duo ali ketonal forte

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Kaj bolj zagrabi? Do sedaj sem imel ketonal na lagerju, ker grem pa danes do dohtarce pa ne vem, če nebi probal še naklofen, saj baje ima manj "posledic" za želodec?

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Kaj bolj zagrabi? Do sedaj sem imel ketonal na lagerju, ker grem pa danes do dohtarce pa ne vem, če nebi probal še naklofen, saj baje ima manj "posledic" za želodec?
A dohtarce pa ne bi vprašal?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Ja bom, ko pridem do nje hehe. Samo pač rad bi mal prej še kako info iz prve roke izvedel
wink-1.gif

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
nahrung002.gif

Hotel sem samo rečt, da krkat painkillerje ko smartieje ni glih najbolj smartie.
Ampak ti že veš, zakaj jih rabiš. Tvoja dohtarca pa tudi. In ona tudi ve, kateri bodo najboljši. Verjemi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.098
4.066
113
Zagrabi vse približno enako (ketonal, naklofen, voltaren, ...) oz. odvisno od bolečine in samega osebka + tega kako so zadeve pakirane (količina učinkovine). Mislim sicer da je ketonal v max. dozi močnejši ima pa tudi večje stranske učinke.

Kar se tiče želodčnih težav je še najmanjši problem, kakšna jetra ne bolijo so pa dosti bolj obremenjena!
evil.gif

Za redno jemanje je bolje naklofen ... nič od tega pa ni ravno blagodejno. Ampak če je bolečina huda je pač nujno zlo.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Načeloma je Ketonal močnejši (tu mislim forte, 100mg). je pa ponavadi agresivnejši do želodčne sluznice.
Je pa tudi Naklofen kar močan analgetik.
Smo si pa ljudje različni in tudi različno odgovorimo na zdravila. Tako enim bolj pomaga Naklofen. Načeloma je pa tako, kot sem napisala v prvi vrstici
smile-1.gif

(Odločitev je ponavadi odvisna tudi od tega, kako močno te boli.)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Citat:
Na to se bi preveč zanašal. Sodelavec je hodil k dohtarci, da ga križ boli in mu je dajala ketonale. Oktobra je bil sprejet na gastro zaradi želodca in je krivil ketonal. No prejšnji teden smo ga pa pokopali-rak.
roza.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik guardy pravi:

Ketonal je močnejši in učinkuje na več stvari hkrati, fora je da ga moraš pojesti z jogurtom drugače te bo začel še želodec boleti.

Torej če imaš močne bolečine, vzemi ketonal ampak ga vedno vzemi z lončkom navadnega 3.2mm jogurtom.

To ti svetujem, sem 5 let delil ketonale pacientom, več se pa nebom oglašal v tej temi.

LP

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Na to se bi preveč zanašal. Sodelavec je hodil k dohtarci, da ga križ boli in mu je dajala ketonale. Oktobra je bil sprejet na gastro zaradi želodca in je krivil ketonal. No prejšnji teden smo ga pa pokopali-rak.
roza.gif
Tko ja, zato je bolje vprašati lokalnega pijančka za šankom

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Mislil sem bolj v smislu, da sam bolje poslušaš svoje telo, ker ga najbolje poznaš in pridobiš čimveč informacij (literatura, internet) in ne da slepo slediš zdravnikom. Zdravnik ima normo 10-15min na pacienta in verjamem, da v tako kratkem času lahko kaj pomembnega spregleda.
Ko grem jaz k zdravniku si že doma sestavim "govor" z vso zgodovino težav, mu povem na kaj sumim on pa me pregleda napiše napotnico, da potrdimo zadevo in začnemo z zdravljenjem. Spomladi sem šel k zdravniku zaradi treh težav in sem za vse postavil pravilno diagnozo
wink-1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ne vem, zakaj se ljudje ne poslužujejo t.i. drugega mnenja. Imajo vso pravico do njega.

Če bi mene nekaj bolelo, dlje časa, pa ne bi šel na nobene preiskave, sem takoj samoplačniško nekje, če dohtarca sama ne spedena.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zdravniki vejo vse, pacienti nič. Poglej temo ukc maribor in ipp. Sicer pa pojedel pa precej se običajnih naklofenov. Sem bil trmast in nisem hotel kombinirat z ultopom. Prej neobčutljiv želodec je sedaj vse prej kot to.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zdravniki vejo vse, pacienti nič. Poglej temo ukc maribor in ipp.
Saj večinoma je tako
smirk-1.gif

Problem je v pacjentih, ki mislijo, da vedo več od zdravnika(poglej temo UKC Maribor)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.484
1.050
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:

Ketonal je močnejši in učinkuje na več stvari hkrati, fora je da ga moraš pojesti z jogurtom drugače te bo začel še želodec boleti.

Torej če imaš močne bolečine, vzemi ketonal ampak ga vedno vzemi z lončkom navadnega 3.2mm jogurtom.

To ti svetujem, sem 5 let delil ketonale pacientom, več se pa nebom oglašal v tej temi.

LP

Hvala za info, poznam to zadevo, ima oče precej hudo obliko hernie pa tudi jemlje ketonal ko zagrabi...

Sem pa vzel oz sem rekel na koncu naklofen duo, sem opazil, da so spremenil dozo za ketonal. Sem imel še eno staro zalogo, kjer je pisalo max 3 tablete na dan, sedaj pa so max 2 tableti...

Glede na to, da tole jemljem samo ko me zagrabi putika par dni, upam, da bo ok
smile-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Meni veliko bolj prime Ketonal, iz preventive pa ga jemljem skupaj s pantoprazolom. Ketonal duo v kapsulah, pa naj ne bi bil tako nevaren za želodec, saj ima zaradi lakiranih granul različne velikosti postopno sproščanje poleg tega pa naj bi vseboval nekaj za zaščito želodca.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Zdravniki vejo vse, pacienti nič. Poglej temo ukc maribor in ipp.
Saj večinoma je tako
smirk-1.gif

Problem je v pacjentih, ki mislijo, da vedo več od zdravnika(poglej temo UKC Maribor)
no na infekcijski v lj sem jim kar ob prihodu povedal kaj se me loteva, pa mi niso verjeli.so delali celo dopoldne preiskave namesto da bi dali rp za antibiotik, katera so potem popoldne dali, ko so dobili izvide. moja diagnoza je bila potrjena (imel sem za večkrat). To ni tako kot tista ko pride veterinar k zdravniku pa ga ta vpraša kaj mu je. Veterinar odgovori, da njemu tudi krava nič ne pove. Zdravnik pa napiše “zasilni zakol“ za postopek zdravljenja.
Sorry za off

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
roza.gif
jest5:poglej kako so tule vse vedeli. Lahko zvemo rak česa? Tudi tasta sem izgubil na podoben način. RDČ, zdravniki pa o zamaščenih jetrih.....pa OP kile....

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tudi sam sem analgetikov skonzumiral v enormnih količinah, a vedno manj kot je bila terapija ki so mi jo pripisali. Ko me je po naklofeni začel bolet želodec sem skenslal analgetike.

meni je najbolj prijel tramal oz tadol, tudi želodec me ni matral nikoli, se mi je pa konkretno vrtelo vsakič

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Ko smo že pri protibolečinskih tabletah. Jaz sem z ketonali začel in sem ga slabo prenašal. Sedaj pa me zanima mnenje ostalih, kaj menite o Tramacur tabletah ? Na začetku sem imel 150 mg, sedaj pa imam že 2 leti 200mg. Ali je res, da si od teh zdravil odvisen čez čas ?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.921
-8.640
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
roza.gif
jest5:poglej kako so tule vse vedeli. Lahko zvemo rak česa? Tudi tasta sem izgubil na podoben način. RDČ, zdravniki pa o zamaščenih jetrih.....pa OP kile....
Saj sem že rekel, raje se vpraša lokalnega pijančka za šankom, ta bo zihr vedel.