Naključje ali pač?

dadooo

Pripravnik
25. apr 2010
74
1
8
Pozdravljeni.
Torej, pred kakšno urco nazaj se mi je zgodilo nekaj zelo zanimivega.
Moj oče je na simobilu, mama pa na mobitelu. Sedeli smo dnevni sobi in od očeta telefon začne zvonit, prikaže pa se ime od moje mame, ki je v tistem trenutku sedela zraven njega, njen telefon pa je bil zraven nje. Ok, ni se javil, ker je očitno da ga ona ne kliče. Ker mu je bilo skrajno čudno, je poklical nazaj in na telefon se je oglasila ženska iz Italije, s katero v življenju ni imel kontakta.
Kaj je tu zanimivega?

Od moje mame številka je ( Izmišljeno ):

051222333

Na telefonu se je pri klicu pokazalo njeno ime, ko pa sem dal "podrobnosti klica" je bil format številke zapisan:

+3951222333 ( Italija )

Na mobitelu pravijo kontaktiraj simobil, na simobilu pa da gre za naključje ali pa naj kontaktiram policijo
confused-1.gif
.

A se vam zdi da gre res lahko za takšno naključje, da te kliče nekdo iz druge države, ki ima isto številko kot tvoja žena?
ne-ne-1.gif

A je mogoče kdo seznanjen s tem, ali gre mogoče za kakšno novo vrsto zlorab, ali kej podobnega?

Lep večer

dadooo

Pripravnik
25. apr 2010
74
1
8
To je tudi meni prišlo v glavo:)
Ne, zvonilo je do konca. Ampak kolkr vem so ponavadi pri takšnih zlorabah odzivniki, ko pokličeš nazaj, tukaj pa je bila dejansko prava oseba.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Oče laže?
shocked-1.gif

Hec, hec
wink-1.gif

Kateri telefon ima oče?

A ni bila neka fora z Nokiami (se mi zdi, da Symbian), da je gledala samo zadnjih x številk. Je pa res naključje, da so ostale cifre enake ...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Njverjetneje gre za problem software-ja v fotrovem mobilniku saj ocitno ne loci med +38651xxx..... in +3951xxx.
Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ni hec v (ne)ujemanju dveh številk spredaj, ampak v ujemanju osmih številk odzadaj.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Možno, da ima tudi ta kakšno foro ...

Mogoče povprašaj pri Vama Trade, če kaj vedo ...

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.510
1.927
113
na temni strani lune
Živite kje v bližini italije?

Ker če si v italijanskem omrežju, in kličeš na slovensko številko brez predpone +386, dobiš "italijansko" številko. Tako da je čisto možno, da je v italijanskem omrežju poskusil poklicati tvojo mati, ampak je nehote pustil neodgovorjeni klic nekomu iz italije, ki ga je pač poklical nazaj. Aja telefoni ne razlikujejo istih številk z drugačnimi mednarodnimi preponami tako da mu je izpisalo ime tvoje mame z drugo predštevilko.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Trigger ima tudi point tukaj. Je bil pred kratkim kaj v ITA in želel klicati mamo?

dadooo

Pripravnik
25. apr 2010
74
1
8
Pravi, da ni bil nič v Italji.
Res je pa tudi da živimo na meji med Italijo, moj oče se pa večino časa zadržuje na meji med Slovenijo in Hrvaško, ampak se mi zdi da ima ročni način omrežja na simobil zaradi prejšnjih prevelikih stroškov.

Alioth

Pripravnik
8. avg 2007
469
7
18
Telefon je verjetno Nokia, ki gleda le zadnjih 7 številk. Enaki problemi so pri 041, 031, 051 ter 040, 030, če je ostalih 6 številk enakih. Torej nobene zarote ali zlorabe.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.636
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
... in bo še vedno enaka "težava" - telefoni "primerjajo" le zadnjih 7 ali 8 številk. In to zaradi tega, ker se za klice v "lokalnem" omrežju ne "prenaša" klicna številke države (oz. 90% ljudi nima shranjenih številk v formatu +386 xx xxx xxx (primer za Slovenijo)).

Možno tudi, da je "teta" padla v slovensko omrežje - številko, ki jo je hotela klicati ima shranjeno kot 051222333 - in tako pač končala tam kjer je.

Zato pa imam jaz vse (99,9%) številke shranjene kot +386 xx xxx xxx - razlog je seveda tudi, ker sem kar nekaj na poti v tujini, sicxer dvomim, da bi dejansko tako shranjeval.